Το πρώτο tweet του Πάπα στις 12 Δεκεμβρίου

Από τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα της γιορτής της Παναγίας της Γουαδελούπης, θα λειτουργήσει ο λογαριασμός twitter του Πάπα Βενέδικτου του 16ου. Το πρώτο tweet, θα στείλει ο ίδιος ο Πάπας. Τα επόμενα, όμως, τα περισσότερα τουλάχιστον, θα γράφονται από τους βοηθούς του και ο ίδιος θα τα ελέγχει. Αναμένεται να έχει πολλούς followers, ο ίδιος, όμως, δεν θα «ακολουθεί» κανέναν.

Τα tweets θα γράφονται στα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, γερμανικά, πολωνικά, αραβικά και γαλλικά, ενώ σχεδιάζεται στο μέλλον να προστεθούν και άλλες γλώσσες . «Η παρουσία του πάπα στο twitter είναι μια ξεκάθαρη έκφραση της πεποίθησής του ότι η εκκλησία θα πρέπει να είναι παρούσα στην ψηφιακή αρένα», δήλωσε σύμβουλός του.

Ο λογαριασμός , ανακοίνωσε το Βατικανό, θα ονομάζεται @pontifex και όπως εξηγούν ανώτεροι σύμβουλοι επικοινωνίας … «η επιλογή για το όνομα του λογαριασμού είναι καλή. Σημαίνει «πάπας», αλλά και «δημιουργός γεφυρών». Η σελίδα θα είναι κίτρινη και λευκή, στα χρώματα του Βατικανού, ενώ στο φόντο θα υπάρχει μια φωτογραφία του Βατικανού και μία δική του. Το σχέδιο της σελίδας ενδέχεται να αλλάζει στη διάρκεια διαφορετικών θρησκευτικών εορτών ή όταν ο πάπας απουσιάζει από το Βατικανό σε ταξίδια.

Το Βατικανό έχει πάρει και μέτρα ασφαλείας για να μην πέσει  ο λογαριασμός του Πάπα θύμα των χάκερς. Μόνο ένας συγκεκριμένος υπολογιστής από το Βατικανό θα χρησιμοποιείται για να στέλνονται τα μηνύματα στο twitter.