Το πρώτο τετ α τετ Τράμπ-Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Σύντομο τετ α τετ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενδέχεται να έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 25 Μαΐου. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με τη στάση του ΔΝΤ για το χρέος, αλλά και η προσέλκυση άμεσων αμερικανικών επενδύσεων είναι πάντα θέμα που ενδιαφέρει την ελληνική κυβέρνηση. Φυσικά για το Μέγαρο Μαξίμου έχει πάντα αυξημένο ενδιαφέρον η στάση της Ουάσινγκτον στα ελληνοτουρκικά και στοΚκυπριακό όπως και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα επιδιώκει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, κάτι που προωθούν ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς όπως και ο υπουργός Αμύνης Π. Καμμένος. Καθώς μάλιστα ο προηγούμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δεν είχε συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουάσινγκτον, εκκρεμεί μία επίσκεψη της ελληνικής ηγεσίας στον Λευκό Οίκο.

Το τετ α τετ εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο διεθνών επαφών που επιδιώκει ο πρωθυπουργός. Στις 14-16 Μαίου αναμένεται να συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο όπως και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.