Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα “Ευαγόρεια 2013”

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου ξεκινά ο θεσμός των “Ευαγορείων”, των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ευαγόρα Παλληκαρίδη” που διοργανώνονται από το 1961 ως φόρος τιμής στη θυσία του ήρωα-ποιητή-μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013
Ώρα: 10.00.π.μ.
Ημερίδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Αίθουσα τελετών του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ με εισηγητές τον κ. Μανώλη Στεργιούλη – Φιλόλογο-Σχολικό Σύμβουλο, κ. Απόστολο Παπαϊωάννου – Καθηγητή/Διευθυντή Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την κα. Γεωργία Παλληκαρίδου Ποσπορή – Αδελφή του ήρωα .

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013
Ώρα: 19.00.μ.μ.
Φιλολογικό Μνημόσυνο στην Αίθουσα τελετών του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ με ομιλητή τον Καθηγητή Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ. Βασίλειο Κωνσταντινόπουλο.
Απονομή Βραβείων του Ποιητικού Διαγωνισμού μεταξύ των εκπαιδευτηρίων της επαρχίας μας ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013
Θρησκευτικό Μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου Χωροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεωργίου, με ομιλητή τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλειο Παπαϊωάννου.
Μετά το μνημόσυνο θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες αρχές  στον ανδριάντα του ήρωα, και θα ακολουθήσει ανοικτή δεξίωση στο μέγαρο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου, Ωρα 10:00.π.μ.
Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από τον ανδριάντα του ήρωα (έναντι Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’) και τερματισμός το οίκημα του Συλλόγου.
Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές/αθλήτριες που θα χωριστούν σε κατηγορίες ως ακολούθως:
•    Δημοτικά  [Αγόρια – Κορίτσια]
•    Γυμνάσια  [Αγόρια – Κορίτσια]
•    Λύκεια  [Αγόρια – Κορίτσια]
•    Κατηγορία ανδρών

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας.
Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστικές φανέλες και μετάλλια.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2013
Ώρα: 19.00.μ.μ.
Μουσική Εκδήλωση στην Αίθουσα τελετών του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ με τίτλο ” ‘Ηρθα να σε συναντήσω ” του Λευτέρη Αερόπουλου  η οποία συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ», το Πανεπιστήμιο Νεαπολίς Πάφου και το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’.
Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες από Δήμους, Πανεπιστήμια, Φορείς και Οργανώσεις από την Ελλάδα και την Κύπρο.