Το πράσινο φως για την έκδοση της Αντωνίας Ηλία στην Ελλάδα, έδωσε η Βρετανία

Την έγκριση για την έκδοση στην Ελλάδα της πρώην δικαστού και πλέον φυγόδικου Αντωνίας Ηλία, έδωσε η βρετανική δικαιοσύνη, επτά χρόνια μετά από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Η Αντωνία Ηλία είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο στο Λονδίνο, καθώς εκκρεμούν  σε βάρος της πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα.

Το δικαστήριο της περιοχής Γουέστμινστερ αποφάσισε την έκδοσή της ωστόσο η ίδια αρνείται την έκδοσή της στην Ελλάδα επικαλούμενη φόβους για τη ζωή της.

Μέσω του Βρετανού συνηγόρου της διαμηνύει ότι έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για έκδοσή της στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της πρώην ανακρίτριας έχει αρχίσει.

Οι ελληνικές αρχές ζητούν την έκδοση της στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελεστούν σε βάρος της ποινές φυλάκισης 80 μηνών για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, καθώς και πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως απάτη, δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση συμμορίας και άλλα.