Το “πράσινο φως” για τα 16,5 εκατ. στις Κυπριακές Αερογραμμές άναψε – Δεν φτάνουν, συμφωνούν όλοι

Τα 16,5 εκατ. ευρώ αρκούν να σώσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές;

Στο ερώτημα αυτό καλούνται τώρα να απαντήσουν, τόσο η  Επιτροπή Οικονομικών που είπε κατ΄αρχήν «ναι» στην εκταμίευση των χρημάτων που είχαν ζητηθεί, όσο και τη Διοίκηση της εταιρείας.

Όλα συγκλίνουν στο ότι το ποσό αυτό δεν επαρκεί για τα επί χάρτου σχέδια αναδιάρθρωσης καθώς η ίδια η εταιρεία έχει παραδεχθεί ότι το αρχικό ποσό τοων 45 εκατ. ευρώ θα πρέπει να ανέλθει στα 105 εκατ. για να «ξαναπετάξουν» οι Κυπριακές Αερογραμμές. Και ο  προβληματισμός, πλέον είναι, τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε για την κατ΄ αρχήν θετική τοποθέτηση για τη χορήγηση του ποσού, καθώς και για το γεγονός ότι κάποιες κοινοβουλευτικές ομάδες ζήτησαν χρόνο, έως την Τρίτη, για να αναλύσουν εξονυχιστικά το αίτημα δανειοδότησης.

Τα 105 εκατ. ευρώ είναι αδύνατον να καλυφθούν, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, εάν δεν συνεργαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή των Βρυξελλών, για το επιπλέον ποσό, είτε με τη μορφή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είτε με τη μορφή εγγυήσεων.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και  ότι στην Κοινοβουλευτική ομάδας της Τρίτης ,η πολιτική προσέγγιση του κόμματός του θα επικεντρωθεί στη μία ακόμη ευκαιρία για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών .


Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν υποστήριξαν την εκταμίευση των χρημάτων, δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης , διερωτώμενος γιατί πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο παραδέχεται ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη.