Το πολύ φθηνό πακέτο της Disney+ «χτυπά» τη Νetflix!

Στην εκπληκτικά χαμηλή τιμή των $12.99 το μήνα τιμολογεί ένα νέο συνδυασμό υπηρεσιών streaming η Walt Disney Co, σε μια πρόκληση για τη Netflix Inc.. με ένα πακέτο που περιλαμβάνει οικογενειακά προγράμματα, ζωντανά αθλήματα και μια μεγάλη βιβλιοθήκη τηλεοπτικών εκπομπών.

Ο γίγαντας της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε τη συνδυασμένη τιμή για το Disney +, ESPN + και Hulu σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη με τους επενδυτές. Το πακέτο θα κάνει το ντεμπούτο του στο πλαίσιο της υπηρεσίας Disney + το Νοέμβριο και αντιπροσωπεύει έκπτωση περίπου 30% των μεμονωμένων τιμών των επιμέρους καναλιών.

Η Disney ακολουθεί το τυποποιημένο σχέδιο της Netflix και προμοτάρει την υπηρεσία $3 χαμηλότερα από την έκδοση premium της αντιπάλου της, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές και τα μέλη των οικογενειών τους να παρακολουθούν σε έως και τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα. Όμως, δύο από τις υπηρεσίες της Disney, οι ESPN + και Hulu, θα περιλαμβάνουν διαφημίσεις, κάτι που δεν κάνει η Netflix επί του παρόντος.

Η προσπάθεια της εταιρείας για να γίνει ένας γίγαντας του streaming ήταν δαπανηρή. Οι επενδύσεις σε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες οδήγησαν σε απώλεια αξίας 553 εκατ. δολαρίων στο τμήμα άμεσης κατανάλωσης προϊόντων της Disney – ένα μέρος των γενικά απογοητευτικών αποτελεσμάτων που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Και αυτό το έλλειμμα αναμένεται να ανέλθει σε 900 εκατομμύρια δολάρια το τρέχον τρίμηνο.

Όμως ο θησαυρός Disney σε ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα από τα brands Marvel, Pixar και Star Wars θα την καταστήσει τρομερά ανταγωνιστή, δήλωσε ο Ivan Feinseth, επικεφαλής στη Tigress Financial Partners LLC της Νέας Υόρκης.