Το πιο βίαιο άθλημα στον κόσμο είναι η Ιταλική εκδοχή του ράγκμπι (Video)

Καλωσήρθατε στον κόσμο του Κάλτσιο Στόρικο, που θεωρείται ευρέως ότι είναι το πιο βίαιο άθλημα στον κόσμο.

Το Κάλτσιο Στόρικο είναι μια αρχαία μορφή ράγκμπι από τον 16ο αιώνα και ένας αγώνας διοργανώνεται μια φορά τον χρόνο στην κεντρική πλατεία της Φλωρεντίας στην νότια Ιταλία.

Ομάδες των 27 παικτών αναμετρώνται και στόχος του παιχνιδιού είναι απλά να πάρεις την μπάλα μαζί σου μέχρι το δικό σου τέλος του γηπέδου.

https://www.youtube.com/watch?v=BvlPJo4CtAY

Το άθλημα είναι τόσο αιμοδιψές που, αφού το παρακολούθησε το 1574 ο βασιλιάς Χένρι ΙΙΙ της Γαλλίας, είπε ότι «ήταν πολύ μικρό για να είναι πόλεμος και πολύ απάνθρωπο για να θεωρείται παιχνίδι» – μια αρκετά ακριβής περιγραφή, θα μπορούσαμε να πούμε. Όπως και στο ράγκμπι, η ομάδα με το περισσότερα γκολ στο τέλος του αγώνα είναι και η νικήτρια.0

Παρόλα αυτά, αντιθέτως με το ράγκμπι, σχεδόν όλα επιτρέπονται, συμπεριλαμβανομένου και κουτουλιές, μπουνιές, αγκωνιές, τεχνικές πολεμικών τεχνών και ο πνιγμός. Ναι, ο πνιγμός.

Οι επαγγελματίες παίκτες του Κάλτσιο Στόρικο είναι – όπως άλλωστε και θα το φανταστήκατε- μια αρκετά hardcore ομάδα, με παίκτες συνήθως να είναι πιο κοντά στα πρότυπα boxer παρά παίκτη ράγκμπι.

Επίσης, σε αντίθεση με άλλα σπορ – όπως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο – υπάρχει μια παντελή έλλειψη εξοπλισμού για την ασφάλεια των παικτών όπως κράνος για παράδειγμα.

Τα ματς διαρκούν 50 λεπτά χωρίς διαλλείματα ή διακοπές – ακόμα και αν τραυματισμένοι παίκτες χρειάζεται να μετακινηθούν έξω από το γήπεδο – και δεν επιτρέπονται οι αλλαγές, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες οδηγούνται σε ακραίες προσπάθειες για να «εξουδετερώσουν» τους αντιπάλους τους.

Παρόλο που δεν φαίνεται και πολύ ήταν υπάρχουν κάποιοι κανόνες, υπάρχουν μερικοί. Κλωτσιές στο κεφάλι δεν επιτρέπονται και απαγορεύεται να επιτίθενται σε έναν αντίπαλο παραπάνω από ένας παίκτης ταυτόχρονα.2

Και πιθανότατα να σκέφτεστε πια είναι η απίστευτη ανταμοιβή που παίρνουν οι παίκτες για όλα αυτό το ξύλο;

Λοιπόν, το παραδοσιακό βραβείο ήταν μια αγελάδα Chianina ( ένα από τα πιο αρχαία εκτρεφόμενα είδη στον κόσμο). Παρόλα αυτά, σήμερα, οι νικητές παίρνουν για βραβείο απλά ένα δωρεάν δείπνο.

Τώρα αν παίρνουν ένα ο καθένας, δεν είναι ξεκάθαρο. Πιθανόν να πρέπει να πλακωθούν και για αυτό. Ποιος ξέρει;