Το πετρέλαιο σταθερό, παρά τους φόβους για εμπορικό πόλεμο

Το πετρέλαιο έφτασε να πετυχαίνει κοντά στα 66 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ λόγω της κρίσης των αγωγών, σε πείσμα των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη ελάχιστα άλλαξαν μετά από το +0,7% την Παρασκευή. Ενώ οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ παρέμειναν στο υψηλότερο επίπεδο για περισσότερα από τρία χρόνια, ωστόσο ο αριθμός των μονάδων αυξήθηκε μόνο κατά 10, από τα τέλη Μαΐου. Το συνεχιζόμενο “μποτιλιάρισμα” των αγωγών και το αυξανόμενο κόστος καθυστερούν τις επενδυτικές αποφάσεις, με τους εξερευνητές να αναγκάζονται να πωλούν το προϊόν με έκπτωση ως προς τις τιμές αναφοράς. Εν τω μεταξύ, οι έμποροι συνέχισαν να ζυγίζουν τις προοπτικές του εμπορικού πολέμου μεταξύ Αμερικής και Κίνας, καθώς περιμένουν την επανάληψη των συνομιλιών.

Το πετρέλαιο υποχώρησε περίπου 11% από τα υψηλά που κατέγραψε στα τέλη Ιουνίου, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και η αναταραχή στην Τουρκία απειλεί την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση ενέργειας.