Το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής φιλοξενεί η Λευκωσία

Το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF) ανοίγει τις πύλες του στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας, την Κυριακή, το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, την έναρξη των αγώνων θα κηρύξει επίσημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρεται, «για άλλη μια φορά η Κύπρος αποδεικνύεται προσφιλής σκοπευτικός προορισμός, αφού οι συμμετοχές έχουν φθάσει τους 400 αθλητές και αθλήτριες, από 58 χώρες, ενώ στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό μόλις 166 αθλητές και αθλήτριες είχαν πάρει μέρος και στο δεύτερο στο Άμπου Ντάμπι οι συμμετοχές ήταν 347».

Η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες με το μεγαλύτερο αριθμό σκοπευτών που δικαιούται (5 αθλητές σε κάθε αγώνισμα, τραπ, σκητ και διπλό τραπ) και με 4 αθλήτριες (3 στο σκητ και μία στο τραπ).

Συνολικά 19 Κύπριοι διεθνείς θα εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση.

Στο τραπ, οι διεθνείς Γιάννης Αηλιώτης, Άδωνης Μυλωνάς και Φειδίας Σαββίδης θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα, ενώ οι Παύλος Κουτσόφτας και Μάριος Σοφοκλέους θα αγωνιστούν για τα ολυμπιακά όρια (MQS) και η Γεωργία Κωνσταντινίδου στο τραπ γυναικών.

Στο διπλό τραπ, με την εθνική ομάδα θα αγωνιστούν οι Λεόντιος Λεοντίου, Στέφανος Θεοδότου και Φίλιος Θεοδότου, ενώ για τα όρια θα ρίξουν οι Παναγιώτης Πουρίκκος και Τζοβάνης Σαββίδης.

Τέλος στο σκητ, την εθνική των ανδρών θα στελεχώσουν οι Γιώργος Αχιλλέως, Τάσος Χαπέσιης και Ανδρέας Χάσικος, την εθνική γυναικών οι Παναγιώτα Ανδρέου, Άντρη Ελευθερίου και Λουίζα Θεοφάνους, ενώ οι νεαροί Δημήτρης Κωνσταντίνου και Νικόλας Βασιλείου θα αγωνιστούν για MQS.