Το νέο Bitcoin είναι… οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών

Όταν έχουμε να κάνουμε με τρελές διακυμάνσειςτιμών, όλη η δράση τελευταία βρίσκεται στους τεχνολογικούς γίγαντες – και όχι στο Bitcoin, το οποίο ως κρυπτονόμισμα παραδοσιακά έχει εξαιρετικά υψηλή μεταβλητότητα.

Ο τεχνολογικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου sell-off μετοχών, ενώ την ίδια ώρα το ψηφιακό νόμισμα είναι αδιάφορο.

Αυτό έχει ωθήσει το spread, τη διαφορά μεταξύ της μεταβλητότητας 10ημερών του δείκτη NYSE FANG+ Index και του κρυπτονομίσματος στο ρεκόρ του 46%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί εν με΄σω ανησυχίας των επενδυτών και απογοητευτικών αποτελεσμάτων από Amazon, Google.

«Η μεταβλητότητα έρχεται σιγά σιγά στις παραδοσιακές αγορές, και όταν συμβεί η διόρθωση, η τεχνολογίες που υπεραποδίδουν θα είναι αυτές που θα παρουσιάσουν την υψηλότερη μεταβλητότητα», δήλωσε ο Timothy Tam, συν-ιδρυτής και CEO της CoinFi, μιας εταιρείας αναλυτών για κρυπτονομίσματα.

Όσο για το Bitcoin, είναι στάσιμο εδώ και μήνες, σε αντίθεση με τη φρενίτιδα που επικρατούσε το 2017. Η μεταβλητότητα 10ημερών του ψηφιακού νομίσματος δεν έχει υποχωρήσει πιο χαμηλά από τον Οκτώβριο του 2016, όταν βρισκόταν κάτω από τα 1.000 δολάρια.