Το νέο σκάνδαλο: Η Μπρόντγουελ, η Κέλεϊ και ο στρατηγός

Η πέτρα του σκανδάλου που οδήγησε σε παραίτηση τον πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, Πόλα Μπρόντγουελ, φαίνεταιπως θα γίνει αφορμή για δημοσιοποίηση ενός σκανδάλου με πολλές πτυχές.  Αυτή τη φορά ερευνάται ανάμιξη του ανώτατου αμερικανού στρατιωτικου διοικητή στο Αφγανιστάν, στρατηγού Τζον Άλεν.

Ο ίδιος αρντείται τις κατηγορίες. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην Αυστραλία ,ότι ζήτησε να καθυστερήσει ο διορισμός του ΄Αλεν ως διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Ανώτατου Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη. Ο Μπάρακ Ομπάμα συμφώνησε με αυτό.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε πως το FBI εντόπισε 20.000 ως 30.000 σελίδες επικοινωνίας–κυρίως ηλεκτρονικά μηνύματα–κατά το διάστημα 2010-2012, ανάμεσα στον Αλεν και την Τζιλ Κέλεϊ, φίλη εδώ και χρόνια της οικογένειας Πετρέους , η οποία προσέφερε εθελοντική εργασία ως σύνδεσμος με τις οικογένειες των στρατιωτών στην αεροπορική βάση Μακντίλ.

Η Κέλεϊ είχε καταγγείλει στο FBI τον περασμένο Μάιο ότι λάμβανε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα από την Πόλα Μπρόντγουελ, με την οποία ο Πετρέους είχε ερωτική σχέση. Οι έρευνες οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου και στην παραίτηση του γενικού διευθυντή της CIA.

Σε ερώτηση αν η επικοινωνία Αλεν-Κέλεϊ περιείχε απόρρητες πληροφορίες, ο αξιωματούχος είπε πως “η έρευνα περιορίζεται στην ανάρμοστη επικοινωνία”.

Ο ΄Αλεν θα παραμείνει στο πόστο του, αλλά ο Πανέτα προέτρεψε τη Γερουσία να εγκρίνει το συντομότερο δυνατόν τον διάδοχό του, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.