Το νέο κούρεμα φέρνει τη “χαριστική βολή”στους προμηθευτές των νοσοκομείων

Οι οφειλές του δημοσίου στους προμηθευτές των διαγνωστικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων υπερβαίνει τα 1,8 δις. ευρώ

Τον πλήρη αφανισμό του, προαναγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν το Υπουργείο Οικονομικών να δίνει τη “χαριστική βολή”, με νέο κούρεμα στις οφειλές του, ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Πρόσφατη έρευνα μεταξύ των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας δείχνει ότι: το 22% των οφειλών προέρχεται από χρεώσεις πριν από το 2010, το 6% από το 2010 και το 14% τουλάχιστον από τις πωλήσεις του 2011

Το ΔΣ του ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας τονίζει για μια ακόμα φορά ότι “τα υπέρογκα χρέη της Πολιτείας προς τους προμηθευτές δεν αποτελούν ‘οιονεί οφειλές’ και αυτό οφείλει η Πολιτεία να το κατανοήσει και να το σεβαστεί. Με τη στάση της αυτή δυστυχώς έχει ωθήσει ένα μεγάλο αριθμό εταιρειών στη χρεοκοπία, ένα μεγάλο αριθμό εργαζόμενων στην ανεργία, ενώ αρκετά νοσοκομεία δεν έχουν υλικά για να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες στους ασθενείς. Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν οι εξαγγελίες περί δημιουργίας κλίματος τόνωσης της επιχειρηματικότητας και καταπολέμησης της ανεργίας θα μεταφράζονται σε έργα ή είναι μόνο για πολιτική κατανάλωση. Ένα κούρεμα της τάξης του 15% θα έχει ως άμεση συνέπεια την απώλεια 1.000 και πάνω θέσεων εργασίας”.