Το νέο “Βlue” project της Microsoft

Το νέο project στο οποίο εργάζονται πυρετωδώς οι προγραμματιστές της Microsoft, γνωρίζουμε πως θα λέγεται Blue. Αρχικά είχε εννοηθεί πως πρόκειται για μία αναβάθμιση των Windows που θα ομογενοποιήσει της υπηρεσίες της εταιρίας για όλες τις συσκευές της.

Γνωρίζαμε πως θα περιλαμβάνει αλλαγές στον σχεδιασμό του περιβάλλοντος, και πως θα ξεκινήσει μία νέα εποχή στην τιμολόγηση, κυκλοφορώντας αναβαθμίσεις κάθε ένα χρόνο και όχι κάθε δύο ή τρία, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Οι νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενσωμάτωση των αναβαθμίσεων σε όλες τις υπηρεσίες της Microsoft, και όχι μόνο στο λειτουργικό.

Ενδεικτικά αναφέρονται υπηρεσίες όπως τα SkyDrive, Hotmail και Windows Server, ενώ οι φήμες υποστηρίζουν, πως η ενσωμάτωση του Blue θα γίνει σταδιακά και όχι σε όλες αυτές τις υπηρεσίες ταυτόχρονα.

Ακόμα, φαίνεται πως η νέα αναβάθμιση θα φέρει σημαντικές αλλαγές και στον Internet Explorer όπως και σε άλλες εφαρμογές της εταιρίας, αλλά και σε προγράμματα οδήγησης που θα ενισχύσουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις διάφορες φορητές συσκευές.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την εταιρία, με τον καιρό όμως να περνάει και την Microsoft να μην διαψεύδει τα όσα έχουν διαρρεύσει, οι πιθανότητες τα σενάρια να βγουν αληθινά αυξάνονται.

e-pcmag.gr