Το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο έχει 45.000 μαθητές

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ένα σχολείο με 45.000 μαθητές;

Κι όμως ένα τέτοιο σχολείο υπάρχει στην Ινδία και ιδρύθηκε το 1959 από τον Τζάγκνις Γκάντι έναντι 300 ρουπιών. Είναι το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο και από πέρυσι  έως φέτος πρόσθεσε στις τάξεις του 5. 500 νέους μαθητές.

Την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του, αριθμούσε μόλις πέντε μαθητές. Σήμερα όμως εκτίνεται  σε 20 κτίρια και κάθε τάξη του σχολείου έχει 45 μαθητές. Το κόστος φοίτησης ξεκινά  από 1.000 ρουπίες (περίπου 14 ευρώ),τον μήνα για τους πιο μικρούς μαθητές έως 2.500 (περίπου 36 ευρώ) για εκείνους που φοιτούν στις τελευταίες τάξεις. Όπως και στα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία της Ινδίας, η στολή και τα παπούτσια είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές.

Ο ιδρυτής του Τζάγκντις Γκάντι θεωρείται έως σήμερα, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ινδικής εκπαίδευσης και σε αυτόν οφείλει το σχολείο τον πολυθρησκευτικό χαρακτήρα του. Η πρωινή προσευχή γίνεται σε διάφορα δόγματα, ώστε να «καλύπτονται» οι θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων των μαθητών.

Στην Ινδία όμως βρίσκεται και το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο  στον κόσμο. Είναι το Εθνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ίντιρα Γκάντι, στο Δελχί και αριθμεί 4 εκατομμύρια φοιτητές.