Το «μαράζι» Αναστασιάδη θέλει φάρμακο … Αβέρωφ!

Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» νιώθει τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που αναγνωρίζει μεν την ανάγκη ανασχηματισμού και επανεκκίνησης για την κυβέρνηση του, αλλά τηρεί στάση σφίγγας για τις προθέσεις του.

Το περιθώριο χρόνου που έδωσε η καθυστέρηση στην ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Κύπρια επίτροπο φάνταζε ιδανικό για ωρίμανση των σκέψεων, από την άλλη, όπως πληροφορείται η Laimitomos.com έδωσε ευκαιρία να μαζευτούν πολλά μαύρα σύννεφα πάνω από το Προεδρικό.

Και κυριότερη τώρα ανησυχία είναι ποιο πυλώνα αλλαγών θα ακολουθήσουν οι…Προεδρικές αποφάσεις.

Δυσεπίλυτη εξίσωση…

Όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν η Laimitomos.com είναι σε θέση να επιμένει ότι οι:

  • Γιώργος Λακκοτρύπης
  • Βασιλική Αναστασιάδου
  • Κώστας Χαμπιαούρης

..ετοιμάζουν μπογαλάκια για συνταξιοδότηση από τους Υπουργικούς θώκους.

Πρόσθετα μάλιστα πληροφορούμαστε ότι το πρόβλημα Αναστασιάδη δεν είναι ποιοι φεύγουν, αλλά ποιοι έρχονται. Γιατί όσο και αν θέλει να λειτουργήσει αυτόνομα και αυτόφωτα, περιορίζεται από τη διαχρονική του αγάπη για τον ΔΗ.ΣΥ

Άγνωστοι ή πλήρης ταύτιση;

Το δίλημμα είναι πολύ συγκεκριμένο. Και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το έχει εκφράσει στον πολύ στενό πολιτικό του κύκλο.

Ή θα ακολουθήσει την «επιτυχημένη» κατά τον ίδιο λογική της επιλογής μη πολιτικοποιημένων προσώπων (βλ. Σαββίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης και Ιωάννου, Υπουργός Υγείας)

Ή έχοντας υπόψη της σκληρή αντιπολίτευση θα ακολουθήσει το θέλω Αβέρωφ για κομματικοποίηση της κυβέρνησης αφού στα μάτια του κόσμου είναι το ένα και αυτό και δεν μπορούν να διαχωριστούν Προεδρικό και Πινδάρου.

Τεστ ευφυίας…

Σε περίπτωση που επιλεγεί το δεύτερο θα λειτουργήσει ως τεστ ευφυίας για τους Αναστασιάδη και Αβέρωφ που θα κριθεί κυρίως στις επερχόμενες το 2021 βουλευτικές εκλογές.

Ονόματα όπως οι Νίκος Τορναρίτης, Νίκος Νουρής, Πρόδρομος Προδρόμου, Σάβια Ορφανίδου, Ξένια Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σοφοκλέους κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για τις επικείμενες αποφάσεις.

Και εδώ κρατήστε αυτό που θα σας μεταφέρουμε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θέλει να δώσει τη μάχη των βουλευτικών με όλα τα δυνατά του όπλα. Και αναφερόμαστε πέραν και πάνω από την επιστροφή Χάρη Γεωργιάδη, στο κόμμα.

Κάποιοι που ράβουν Υπουργικά κοστούμια έχουν κυριολεχτικά χάσει τον ύπνο τους.