Το μέλλον κερδίζεται με προτάσεις κ. Λιλλήκα και όχι με στείρα παρελθοντολογία…

Επικρίθηκε από όλους… ακόμη και από ανθρώπους που τον στηρίζουν. Σε έναν λαό που έχει υποστεί τόσα δεινά και συνεχίζει να υφίσταται, έχοντας δίπλα του στρατεύματα κατοχής, προσφέρεις ελπίδα με ουσιαστικές προτάσεις για το μέλλον και δεσμεύεσαι με εντιμότητα για την υλοποίησή τους.

Ναι, η ιστορία είναι εκεί για να διδάσκεται. Αλλά, αντικειμενικά, από τους ιστορικούς του μέλλοντος, κ. Λιλλήκα και όχι από … παρελθοντολόγους πολιτικούς, που με τον τρόπο αυτό ψάχνουν τη δικαίωση, καθώς δεν μπορούν να στηρίξουν το πολιτικό τους παρόν.

Ναι, η ιστορία πρέπει να είναι εκεί για να διδάσκει. Να διδάσκει ήθος πάνω από όλα και αποφυγή τυχόν καταστροφικής επανάληψής της.

Ναι, η ιστορία πρέπει να είναι εκεί για να υπάρχει μνήμη. Γιατί χωρίς μνήμη ξεχνάς ποιος είσαι…

Η ιστορία, όμως, δεν πρέπει να είναι εκεί  κ. Λιλλήκα, ως άλλοθι για στέρφες πολιτικές αντιπαραθέσεις που οδηγούν μόνο στην αντιπαλότητα και το διχασμό, που τόσο αντιπαλεύετε και καταδικάζετε. Δεν είναι εκεί, για να ερμηνεύεται βάσει σκοπιμοτήτων, επιδιωκόμενων στόχων, προεκλογικών αναγκαιοτήτων.

Ο κυπριακός λαός, αναζητά ηγέτη να κοιτάει μπροστά, να έχει όραμα για τη χώρα του, να μπορεί να διαχειρίζεται το παρόν ώστε να μπορεί να  κατακτά και το μέλλον.