Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί σύντομα, δηλώνει ο Έρογλου

Η τ/κ πλευρά είναι υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού και, σε περίπτωση που και η ε/κ πλευρά δείξει καλή πρόθεση, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί σύντομα, δήλωσε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου είπε ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί, θα συνεχίσουν ως «ΤΔΒΚ».

Ο Τ/κ ηγέτης έκανε δηλώσεις σε εγκαίνια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. «Εύχομαι να τα βρούμε με τους Ε/κ γείτονες μας στην επίλυση του Κυπριακού άμεσα. Εμείς ως τ/κ πλευρά είμαστε ειλικρινείς σε αυτά που λέμε. Και ο κ. Αναστασιάδης, σε ένα χρονοδιάγραμμα που θα καθοριστεί, πιστεύω ότι μπορεί να λύσει το Κυπριακό, που έχει συζητηθεί σε όλες του τις πτυχές, σχεδόν κάθε μέρα. Το σημαντικό είναι να εκφράσει μια πρόθεση για συμφωνία. Εάν υπάρχει βούληση, το κυπριακό πρόβλημα μπορεί να λυθεί σύντομα», είπε.

Το να γίνει η Κύπρος νησί της ειρήνης, αυτό θα είναι προς όφελος του ψευδοκράτους, της ε/κ πλευράς, της Ελλάδας και της Τουρκίας, πρόσθεσε. Εάν δεν υπάρξει λύση, κατέληξε, θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες, τις επενδύσεις, τις προσπάθειες και θα προσπαθούν για να υπάρξουν ημέρες ευημερίες για τον «τ/κ λαό».