Το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει να δίνει τις παράνομες υπηκοότητες αναφέρει ο Λιλλήκας

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας αναφέρθηκε στις εκλογές που θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα.

Συγκερκιμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος “διαβάζουμε από τον τουρκοκυπριακό τύπο ότι στις παράνομες εκλογές του ψευδοκράτους οι ψηφοφόροι ανέρχονται στις 230 χιλιάδες . Αυτό σημαίνει ότι το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει να δίνει τις παράνομες υπηκοότητες σε ολοένα και περισσότερους εποίκους. Γι αυτήν την εξέλιξη δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο κύριος Αναστασιάδης. Έχει ευθύνη γιατί στην ουσία με όσα συμφώνησε με τον κύριο Ακιντζί, έχει νομιμοποιήσει περίπου 135 χιλιάδες εποίκους”.

“Αυτή η συμφωνία εδράζετέ στην λογική ότι περίπου όσοι έποικοι έχουν την λεγόμενη τουρκοκυπριακή ιθαγένεια θα θεωρηθούν ως Τουρκοκύπριοι τη μέρα της λύσης. Αυτό έδωσε κίνητρο στο ψευδοκράτος να αυξάνει σε καθημερινή πλέον βάση τον αριθμό των εποίκων. Είναι γι΄ αυτό το λόγο μεταξύ άλλων, που επιμένω ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν, γιατί αυτό θα μας οδηγήσει σε μια τουρκική λύση . Είναι γι αυτό που επιβάλλεται να καθαριστεί το τραπέζι και να αποσυρθούν όλες οι αυτές οι υποχωρήσεις που μας οδηγούν σε μια άδικη και θνησιγενή λύση” σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε πως “μιλά ο κύριος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για κανονικό κράτος όταν αναφέρονται στις εξωτερικές πτυχές, δηλαδή στην ασφάλεια, την παραμονή στρατευμάτων και των εγγυήσεων. Δεν υπάρχει όμως κανονικό κράτος σε καμία περιοχή του κόσμου που να έχει εκ περιτροπής προεδρία για την μειοψηφούσα κοινότητα, που να προσφέρει βέτο στην μειοψηφούσα κοινότητα σε όλα τα θέματα και σε όλους τους θεσμούς του κράτους, δεν υπάρχει κανένα κράτος που να θεωρείται κανονικό και να παίρνει τις αποφάσεις του με κλήρωση. Όλα τα κανονικά κράτη λειτουργούν με βάση τις Αρχές της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου”.

“Είναι περίεργο το ότι στην Κύπρο ο κύριος Αναστασιάδης και όσοι συμφωνούν με την πολιτική του ενδιαφέρονται να έχουμε κανονικό κράτος όσον αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, αλλά όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές για την διακυβέρνηση του τόπου δεν τους ενδιαφέρει το κράτος να είναι κανονικό. Ένα κανονικό κράτος πρέπει να είναι κανονικό σε όλα” κατέληξε.