Το ‘’καλό παιδί’’ και οι ιδιωτικοποιήσεις

Η κυβέρνηση ως το ‘’καλό παιδί ‘’ της Τρόικας που ακολουθεί την πορεία την οποία της έχει χαράξει, προχωρεί σε ιδιωτικοποίησεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Το Κίνημα Οικολόγων εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσε για τις ιδιαιτερότητες της Κυπριακής αγοράς και τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια απόφαση. Θεωρούμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αρχίσει ένας συλλογικός διάλογος ο οποίος πρέπει να οδηγήσει σε αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η αναδιάρθωση της δημόσων επιχειρήσεων είναι επιτακτική πλεόν και εμείς ως Κίνημα έχουμε πολλές φορές εκφράσει την άποψη ότι πρέπει με συντονισμένο σχέδιο να γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να μην επιβληθούν με το δύσκολο τρόπο από την Τρόικα.

Ως Κίνημα Οικολόγων δηλώνουμε ότι δεν θα ψηφίσουμε οποιαδήποτε νομοσχέδια τα οποία θα πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι απλά το ‘’καλό παιδί’’ της Τρόικας αλλά να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού που την εξέλεξε.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ