Το κίνημα του Γ.Λιλήκα

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε εναλλακτική πρόταση από την Κίνα, για προπώληση φυσικού αερίου, αλλά την απέρριψε και επιλέγει να παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική της Τρόικας, δήλωσε χθες βράδυ ο Γιώργος Λιλλήκας, σε επαρχιακή συγκέντρωση υποστηρικτών του, στη Λεμεσό.

Ανακοίνωσε επίσης πως την Κυριακή θα εξαγγείλει τις προθέσεις του για δημιουργία Κινήματος «για να οργανώσουμε όλους εκείνους τους πολίτες που αγωνιούν και είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας», όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του είχε αποκαλύψει ότι υπήρξε πρόταση για προπώληση φυσικού αερίου στην Κίνα, ύψους 10 δισεκατομμυρίων, αλλά την απέρριψε, φέρνοντας ως δικαιολογητικό την παραβίαση των ευρωπαϊκών οδηγιών για προκήρυξη διαγωνισμού.

«Η δική μου απάντηση, όταν μου το είπε, ήταν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν παραβιάσει κάθε αρχή και αξία της ΕΕ και πως όταν η πατρίδα μας καταρρέει θα παραβιάσουμε όσες οδηγίες χρειαστούν κι ας μας οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και να πληρώσουμε πρόστιμο και να πάνε στο καλό», συμπλήρωσε.

 

ΚΥΠΕ