Το Κίνημα Αλλαγής στην αντεπίθεση για τη σκανδαλολογία

Στην κορυφή της ατζέντας της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται η αποκάλυψη πως το Δικαστικό Βούλευμα του 2017, με το οποίο ο εισαγγελέας αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου, ύψους 147 εκατομμυρίων ευρώ, από πράξεις και παραλείψεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή κατά την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, έμεινε στα συρτάρια!

Η δικογραφία αυτή ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στη Βουλή, παρά το ότι προέκυψε η εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Προκύπτει έτσι το ερώτημα που θέτει το Κίνημα Αλλαγής: Ποιος και με ποιού εντολή ανέλαβε την ευθύνη της απόκρυψης της υπόθεσης;

Ταυτόχρονα, στη Χαριλάου Τρικούπη θα «σηκώσουν» και υποθέσεις ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να απασχολήσουν τη δικαιοσύνη:

Το σκάνδαλο με τα “βοσκοτόπια” και τη σκανδαλώδη κατάτμηση της εργολαβίας της “Ολυμπίας Οδού”
Το σκάνδαλο του Θριάσιου Πεδίου
Την αμαρτωλή σύμβαση του “Ελ. Βενιζέλος”
Το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ
Την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής
Τις δεκάδες διατάξεις σε νομοσχέδια και τροπολογίες για χαριστικές πράξεις απέναντι σε επιχειρηματίες
Την υπόθεση του Υπ. Άμυνας για τα όπλα στον Περσικό και τις ομολογημένες σχέσεις με τους μεσάζοντες

Η ουσία είναι πως η επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου πέτυχε τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ενώ ο χώρος του πρώην ΠΑΣΟΚ ήταν σε θέση άμυνας για την υπόθεση Παπαντωνίου, το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των στελεχών και έφερε τους πρωταγωνιστές του χώρου πιο κοντά.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Κώστα Σημίτη, τον πρώην πρωθυπουργό θα επισκεφθεί σήμερα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Κοινή εκτίμηση είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει σκευωρίες με στόχο τη συκοφάντηση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και την επικράτησή του στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Αλλά, και για έναν ακόμη λόγο: για να κρύψει τις αποτυχίες της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Φώφη Γεννηματά είπε στον Κώστα Σημίτη πως γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει ανάγκη από υπεράσπιση. Αλλά το Κίνημα Αλλαγής θα είναι στην πρώτη γραμμή της προστασίας της παράταξης και της συνεισφοράς της στην πρόοδο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα τεθεί και στη Βουλή με το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά να διερευνά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να υποχρεωθεί ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει απαντήσεις για τις υποθέσεις της δική του περιόδου και τις σχέσεις του με το λεγόμενο «σύστημα Καραμανλή».