Το Θεό και τον κόσμο ευχαρίστησε η Ντιαλό, η καμαριέρα που μήνυσε τον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση

Η πρώην καμαριέρα, η  Νασιφατού Ντιαλό, η γυναίκα που «εκθρόνισε» από τα ύψιστα αξιώματα της Ευρώπης τον Ντομινίκ Στρος Καν, έκανε μία μικρή δημόσια δήλωση, μετά τον νομικό συμβιβασμό με τους δικηγόρους του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ.

Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο του Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη, στην πρώτη της εμφάνιση μετά το καλοκαίρι του 2011, η καμαριέρα του ξενοδοχείου, η οποία κατηγόρησε τον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε… «ευχαριστώ το Θεό και όλους όσοι με υποστήριξαν σε όλο τον κόσμο.   Ο Θεός να σας ευλογεί».

Ένας από τους συνηγόρους της, ο Κένεθ Τόμσον, τόνισε ότι  «η κυρία Ντιαλό είναι μία θαρραλέα γυναίκα, η οποία ουδέποτε έχασε την πίστη της στο δικαστικό μας σύστημα. Με αυτήν τη συμφωνία μπορεί πλέον να συνεχίσει τη ζωή της. Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη και τις προσευχές σας».

Ο νομικός συμβιβασμός, οι όροι του οποίου παραμένουν «εμπιστευτικοί»,  θέτει τέλος στην αστική αγωγή που έχει ασκηθεί από τις 8 Αυγούστου 2011 στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει πάντως, το ποσό που δόθηκε στην Ντιαλό είναι αστρονομικό.