Το θέμα που θα καθορίσει τις εκλογές, η οικονομία, στο πρώτο debate απόψε των διεκδικητών της Προεδρίας

Αντιμετώποι με την καυτά ζητήματα της οικονομίας και το μνημόνιο – τα θέματα δηλαδή που θα διαμορφώσουν καθοριστικά τη ψήφο του κόσμου μπροστά στην κάλπη – θα βρεθούν απόψε οι τρεις διεκδικητές της προεδρίας της δημοκρατίας.

Αναστασιάδης, Μαλάς και Λιλλήκας θα αναπτύξουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν και το πρόγραμμά τους στο πρώτο debate, απέναντι σε τέσσερις δημοσιογράφους όλων των καναλιών.

Το διακαναλικό debate θα ξεκινήσει μετά τα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, γύρω στις 21.15,  σε στούντιο του ΡΙΚ και  θα μεταδίδεται ταυτόχρονα από όλα τα κανάλια. Οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των τεσσάρων καναλιών.

Κατά τη διάρκεια του debate θα «τρέχει» δημοσκόπηση του Sigma τα αποτελέσματα της οποίας θα μεταδοθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του. Μετά το τέλος του, όλα τα

Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια αναμένεται να παρουσιάσουν, μετά το τέλος του debate εκπομπές με πολιτικούς αναλυτές,  που θα σχολιάσουν και θα αναλύσουν τις θέσεις των τριών υποψηφίων.

Συνολικά θα διεξαχθούν τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις μέχρι την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών.

Το δεύτερο θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου 2013 με θέμα το Κυπριακό, ενώ το τρίτο debate θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2013 και θα αφορά και στην οικονομία και το Κυπριακό.

Τα επιτελεία των υποψηφίων απέρριψαν την πρόταση για πέντε αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι δύο θα ήταν μεταξύ και των τριών υποψηφίων και οι άλλες τρεις μεταξύ δύο υποψηφίων, δηλαδή μία αναμέτρηση μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Σταύρου Μαλά, η δεύτερη μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Γιώργου Λιλλήκα και η τρίτη μεταξύ του Σταύρου Μαλά και του Γιώργου Λιλλήκα.