Το ζεύγος Χιλ από το Μισούρι κέρδισε τα 294 εκατ. δολάρια του τζακ ποτ

Το ζεύγος Χιλ, ο Μάρκ, μεσόκοπος μηχανικός από το Μισούρι και η άνεργη σύζυγός του έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη, εκατομμυριούχοι. Κέρδισαν στο τζακ ποτ του  Powerball, 294 εκατομμύρια δολάρια (!) σε σύνολο 587,5 που κληρώθηκαν.

Με τρείς γιούς και μια υιοθετημένη κόρη, είπαν στους δημοσιογράφους ότι είναι “συνηθισμένοι άνθρωποι με σφιχτά, έως σήμερα, τα οικονομικά τους”. Απολυμένη γραμματέας μικρομεσαίας επιχείρησης η κ. Χιλ και ο σύζυγός της, που «καθ’ όλο το τελευταίο 12μηνο, είχε και εκείνος «αναδουλειές», δεν αποκαλύπτουν τι θα κάνουν το υπέρογκο ποσό. Αορίστως μιλάνε για κάποιες φιλανθρωπίες… συγκεκριμένα μιλάνε για τα καλύτερα Χριστούγεννα που θα περάσουν. “Τώρα θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα πόνι στην κόρη μας και ακόμα να την πάμε να δει εκ του φυσικού, πρώτη φορά, τον ωκεανό που την μαγεύει”.

Δεν διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το ένα τρίτο του κέρδους θα το εισπράξει το αμερικανικό δημόσιο… “το καθήκον μας, ως Αμερικανοί, θα το πράξουμε”, λένε.

Ο κάτοχος του άλλου μισού δελτίου λόττο, που κέρδισε στην πρώτη κατηγορία, δεν έδωσε ακόμα τα στοιχεία του. ‘Όμως, στο Μέριλαντ, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, μια κάμερα ασφάλειας  απαθανάτισε έναν άντρα να πανηγυρίζει έξαλλα… Ο τοπικός πράκτορας θυμήθηκε “έναν στρατιωτικό» που εργάζεται εκεί κοντά και είχε ζητήσει  να περάσει στη μηχανή το (εξίσου τυχερό) δελτίο του”.