Το εφετείο αποφασίζει σήμερα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις “χρυσές μίζες”

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώνει σήμερα την ετυμηγορία του για την πολύκροτη υπόθεση που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Σήμερα λοιπόν είναι η κρίσιμη μέρα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους 16 συγκατηγορούμενους του στην υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Ο πρώην υπουργός, το 2013, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε κάθειρξη 20 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Οι δικαστές έκριναν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος καρπώθηκε περισσότερα από 55.000.000 ευρώ για την υπογραφή των συμβάσεων που αφορούσαν την προμήθεια των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1.

Στη σύζυγο του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη αλλά και στην κόρη του Αρετή το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει κάθειρξη 12 ετών. Ο Άκης Τσοχαζόπουλος και τα μέλη της οικογένειας του οδηγήθηκαν στη φυλακή, ωστόσο, πλέον έχουν αφεθεί ελεύθεροι με όρους.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό στον εξάδελφο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα στον οποίο χορηγήθηκε και αναστολή εκτέλεσης της ποινής των έξι ετών που του επιβλήθηκε καθώς κρίθηκε πως πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Πρωτόδικα έχουν, επίσης, καταδικαστεί οι: Γιώργος Σαχπατζίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Αστέριος Οικονομίδης, Γιάννης Σμπώκος, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Γεωργουλάκης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Παναγιώτης Σταμάτης, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.