Το ΕΛΚ ενημερώνει ο Νίκος Αναστασιάδης για τα μέτρα κατά του μαύρου χρήματος

Στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τη Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες, θα μεταφερθεί μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη, που θα στοιχειοθετεί την αβασιμότητα των κατηγοριών εναντίον της Κύπρου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Αλέξανδρος Σίνκα, ο οποίος συναντήθηκε με τον υποψήφιο προεδρο στα γραφεία του ΔΗΣΥ, δήλωσε ότι θα μεταφέρει προς τους εταίρους το ξεκάθαρο μήνυμα Αναστασιάδη «χρησιμοποιώντας και τα στοιχεία που λάβαμε από την Κεντρική Τράπεζα και την ΜΟΚΑΣ και θα προβούμε σε αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για όλα τα μέτρα που η Κύπρος έχει λάβει για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος». Μέτρα, τα οποία οδήγησαν το Συμβούλιο της Ευρώπης να αποδώσει τα εύσημα στην Κύπρο για το πολύ περιεκτικό νομικό πλαίσιο το οποίο έχει ήδη υιοθετηθεί.

Πρόθεση μας, κατέληξε ο κ. Σίνκα, είναι επίσης η ενημέρωση των εταίρων μας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα ευρήματα υδρογοναθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου.