Το Ελεγκτικό Γραφείο Κυπριανίδης, Νικολάου & Συνεργάτες διαψεύδει το δημοσίευμα

Το Ελεγκτικό Γραφείο Κυπριανίδης, Νικολάου & Συνεργάτες χαρακτηρίζει ψευδή και συκοφαντική την αναφορά στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης ότι εισέπραξαν ποσό €450.000 για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, ούτε και για οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα και αναμένει ότι η “άδικη εμπλοκή του επαγγελματικού μας ονόματος στα κομματικά παιγνίδια θα σταματήσει εδώ”.

Αναφέρεται επίσης στη γραπ΄τη ανακοίνωση τους, ότι το έμβασμα του ποσού των €450.000 στον λογαριασμό του γραφείου στην Τράπεζα Κύπρου, υπ’ αριθμόν 0113-11-029187 αφορά επαγγελματική αμοιβή από την εταιρεία Focus Maritime Corporation για προσφερθείσες υπηρεσίες.

“Οι προσφερθείσες υπηρεσίες αφορούσαν τη διεξαγωγή μελετών για καθορισμό της αξίας επιχειρήσεων για τις οποίες υπήρχε ενδιαφέρον αγοράς, όπως το νοσηλευτήριο ΥΓΕΙΑ στην Λεμεσό και άλλες. Οι χρεώσεις μας έγιναν με βάση γραπτή συμφωνία του Γραφείου μας με την εταιρεία Focus Maritime Corporation ημερομηνίας 08/09/2007 η οποία προνοούσε για αμοιβή €450.000 για μέχρι 12 τέτοιες εκτιμήσεις. Η πληρωμή προς το Γραφείο μας έγινε από την Focus στις 26/06/2008”.

Αναφέρεται επίσης ότι ουδέποτε το ποσό ή μέρος του έχει εμβασθεί προς το ΑΚΕΛ, ή προς οποιοδήποτε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, αλλά αποτελεί αποκλειστική περιουσία του Γραφείου και γι` αυτό έχει περιληφθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις.

“Δεν γνωρίζουμε ποιοι ανέλαβαν να παραπληροφορήσουν τον ΠΟΛΙΤΗ και μέσω του τον κυπριακό λαό, αλλά είναι φανερό ότι εάν η εν λόγω εφημερίδα έμπαινε στον κόπο να ζητήσει τις απόψεις μας πριν προβεί στη δημοσίευση, θα είχε την πλήρη εικόνα των γεγονότων και θα απέφευγε τη δυσφήμιση μας” προστίθεται.