Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΕΥΡΩΚΟ για τις εκλογές

Η πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου από το ΕΥΡΩΚΟ μπαίνει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων.

Ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι τα συλλογικά όργανα θα μελετήσουν, θα αξιολογήσουν και θα καταλήξουν την πορεία ΕΥΡΩΚΟ κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών. Την τελική απόφαση θα πάρει το Κεντρικό Συμβούλιο,  το οποίο σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος είναι το αρμόδιο όργανο που έχει την αποκλειστική ευθύνη να λάβει την απόφαση για τις προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Συλλούρης ευχαρίστησε τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος που προσήλθαν στις κάλπες και άσκησαν με αίσθημα ευθύνης και κατά βούληση το εκλογικό τους δικαίωμα ακολουθώντας την απόφαση του Κεντρικού μας Συμβουλίου. Και διευκρίνισε ότι η ψήφος κατά βούληση αφορούσε στον πρώτο γύρο των εκλογών.

“Ο κύριος Σταύρος Μαλάς ως ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ είχε αποκλειστεί ως πιθανή επιλογή για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ και δεν έγινε καμία διαβούλευση μαζί του για τις προεδρικές πριν από τον πρώτο γύρο…Προσηλωμένοι στις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ προσβλέπουμε στην επόμενη μέρα των εκλογών και δηλώνουμε έτοιμοι να εργαστούμε για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα προς μία νέα εποχή και να υπερβούμε το διχαστικό παρελθόν γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, να μηδενίσουμε τους κινδύνους που απειλούν τον λαό μας και με συλλογικότητα να κτίσουμε μια νέα σύγχρονη, ευρωπαϊκή πατρίδα”.