Το εκκολαπτόμενο σήριαλ στη Πινδάρου και η Υπουργική…δυστροπία

Του ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡman

ΠΗΡΕ το μήνυμα ο Αναστασιάδης και απέφυγε τις φανφάρες και τους πανηγυρικούς χαρακτήρες. Η πρώτη συνεδρίαση του αναδομημένου, εν μέρει, Υπουργικού Συμβουλίου δεν είχε ούτε φλας, ούτε κάμερες.

Ο προβοκάτορας μαθαίνει ότι ο Νίκαρος πίσω από τις κλειστές πόρτες εμφανίστηκε αυστηρότατος ως προς την αποτελεσματικότητα και ξανάβαλε στο τραπέζι τις τρεις συμβουλές-επιταγές του.

Δουλειά και αποτελεσματικότητα, αποδοχή κριτικής και διόρθωση λαθών και ευήκοα ώτα προς τους πολίτες με τους οποίους ζητεί προσωπική επαφή.

Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για αντιστροφή της θλιβερής εικόνας ακυβερνησίας των τελευταίων μηνών και ο πρώτος που το πήρε χαμπάρι είναι ο ίδιος ο Νίκαρος. Πόσο το κατανοούν οι εντός Υπουργικού συνεργάτες του; Θα δείξει ο χρόνος. Πάντως τα πόδια των Υπουργών ασφυκτιούν ήδη σε ένα παπούτσι. Και όπως μαθαίνω θα έχουμε «κόντρες» για το ποιοι θα προωθήσουν πρώτοι και καλύτεροι τις εκκρεμότητες τους για να πάρουν τα μπράβο του Προέδρου.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον έχει πλέον το σκηνικό εντός του ΔΗ.ΣΥ. Πίσω από τα χαμόγελα για τον ανασχηματισμό και τη νέα δομή της Κ.Ο εκτυλίσσεται ένας υπόγειος πόλεμος οφίκιων! Η επιστροφή Χάρη στην Πινδάρου ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του Αβέρωφ, που πιθανόν να δει και την ηρωική παραίτηση του Αναπληρωτή του Λευτέρη Χριστοφόρου. Η παρουσία του μέχρι προχθές τσάρου της οικονομίας, είτε στη θέση Αναπληρωτή Προέδρου, είτε Αντιπροέδρου δημιουργεί νέα δεδομένα και ισορροπίες, ανοίγει ξανά υπογείως το θέμα των Προεδρικών του 2023 και σίγουρα δεν λειτουργεί ηρεμιστικά για τον κραταιό, μέχρι τώρα τουλάχιστον Αβέρωφ εξ Αργάκας.

ΜΠΑΧΑΛΟ που εύκολα το προσομοιάζεις και με βραδυφλεγή βόμβα στα πόδια της Κυβέρνησης που ψάχνεται για «επανεκκίνηση» φαντάζει το σκηνικό στον τομέα της υγείας. Τα προβλήματα που αναφύονται στο ΓΕΣΥ, κυρίως σε ότι αφορά στα δημόσια νοσηλευτήρια αντί να επιλύονται πολλαπλασιάζονται και η καθημερινότητα στιγματίζεται από τον εγωκεντρισμό Υπουργού και συντεχνιακών που νομίζουν πως παίζουν στην αλάνα δίπλα από το σπίτι τους. Αυτά τα περί «δεν λειτουργούμε υπό εκβιασμό» που είπε ο πανύψηλος Υπουργός τα ακούω βερεσέ. Γιατί είτε δεν κατανόησε το δικαίωμα λήψης αποφάσεων από τα συνδικάτα, είτε δεν γνωρίζει ότι τελικά σε αυτό τον τόπο γίνεται ότι θέλουν οι συντεχνίες. Βρέστε λύσεις γιατί όταν θα σας χρεώνουν θανάτους ο…εκβιασμός δεν θα ναι από τον Κούμα, αλλά από τους πολίτες που δεν θα σας ανεχτούν άλλο. Τα παιχνιδάκια και τις δυστροπίες άστε τα για το σπίτι σας. Φτάνει πια!

ΣΤΙΓΜΑ με την πρώτη άφησε ο νέος Υπουργός Παιδείας, τόσο γνώριμος σε όλους μας Πρόδρομος Προδρόμου. Δικαιολογώντας με μια την αντικατάσταση του φίλτατου κατά τα άλλα Χαμπιαούρη και τοποθετούμενος για πρώτη φορά στο φλέγον ζήτημα των τετράμηνων, έκανε τι; Το αυτονόητο; Έθεσε το ζήτημα στην ορθή διάσταση, άφησε περιθώριο διαλόγου για αλλαγές αν αυτές τεκμηριώνονται και έβαλε τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων, υπενθυμίζοντας ότι το ζητούμενο είναι τα μαθησιακά αποτελέσματα και όχι πότε θα εξετάζονται οι μαθητές.

Αααα είπε και κάτι άλλο που κράτησα. Ότι η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από τη συχνότητα των εξετάσεων.

Ας μην το ξεχάσει όμως αυτό, γιατί σημαίνει ότι με πειστικά επιχειρήματα το πράγμα…αλλάζει.