Το ΕΕΕ θα μειώσει τον αριθμό αυτών που συντηρούνται από κοινωνικά παντοπωλεία

Ο αρμόδιος Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη δήλωσε ότι θα υπάρξει αισθητή μείωση στον αριθμό των οικογενειών που τροφοδοτούνται τα αναγκαία είδη επιβίωσης τους από τα κοινωνικά παντοπωλεία, αναμένεται να παρατηρηθεί κατά το μήνα Σεπτέμβριο λόγω της εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ).

Ο αριθμός αναμένεται να κατέβει κατά 3-4 χιλιάδες οικογένειες, οπότε δίνεται μια αισιόδοξη και ευχάριστη νότα στο μαύρο τοπίο απαισιοδοξίας που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, η τελευταία καταγραφή που έχει γίνει έχει μειώσει τον αριθμό των οικογενειών που λαμβάνουν στήριξη από τα κοινωνικά παντοπωλεία από τις 13.500 στις 12.5000.

“Υπάρχει μείωση κατά χίλιες οικογένειες ανά το παγκύπριο. Η πιο μεγάλη μείωση ήταν στις περιοχές Αμμοχώστου-Λάρνακας και Πάφου λόγω της εποχιακής εργασίας από τον τουρισμό και από τον καλύτερο συντονισμό που υπάρχει μεταξύ των διαφόρων φορέων που βοηθούν”, σημείωσε.

Υπέδειξε ότι μείωση θα επέλθει και λόγω της εφαρμογής του μηχανογραφημένου συστήματος μεταξύ των φορέων ώστε να μην υπάρχουν υπερκαλύψεις.

“Όπως δείχνουν και τα στοιχεία θα υπάρξει μείωση λόγω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) αφού αυτός είναι και ο στόχος του, να δίδει τα κατάλληλα εφόδια για την διαβίωση του ατόμου. Οπότε ο συνδυασμός του μηχανογραφημένου συστήματος των φορέων και το ΕΕΕ πιστεύω ότι θα φέρει περαιτέρω μείωση στον αριθμό των ατόμων που συντηρούνται από τα κοινωνικά παντοπωλεία”, είπε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των οικογενειών που θα χρειάζονται βοήθεια από τους διάφορους φορείς, θα μειωθεί ακόμη κατά 4-5 χιλιάδες.

“Πιστεύω ότι θα υπάρχει μια ικανοποιητική μείωση. Είναι ευχάριστη νότα το να βλέπεις τους αριθμούς που ζητούν βοήθεια από τους φορείς για τα τρόφιμα να μειώνονται. Είναι καλή βάση για αισιοδοξία για το πού πάμε. Ο σκοπός μας μακάρι να μην χρειάζονται άλλο τα κοινωνικά παντοπωλεία – που είναι ένα προσωρινό μέτρο δεν θέλουμε να μείνει μόνιμο”, σημείωσε ο κ. Γιαννάκη.

Ευελπιστούμε, κατέληξε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ότι με την ανάκαμψη της οικονομίας θα καταφέρουμε να μειωθούν αρκετά οι οικογένειες που στηρίζονται με τρόφιμα από τα κοινωνικά παντοπωλεία.