Το εγκληματικό παρελθόν του σωτήρα των κοριτσιών

Τρια και πλέον χρόνια πίσω από τα κάγκελα πέρασε ο «γραφικός» 44χρονος που έγινε απότομα ήρωας στα παγκόσμια ΜΜΕ, για σειρά αδικημάτων. Τα «λαγωνικά» των ΜΜΕ στις ΗΠΑ κατέγραψαν την πολυτάραχη και βασανισμένη ζωή του.

Ο φιλοσοφημένος και ήπιος στις αντιδράσεις του σωτήρας των κοριτσιών στο Κλίβελαντ, έχει διανύσει μία πολύ δύσκολη διαδρομή μέχρι την απότομη ανάδειξή του σε «ήρωα». Πίσω από τον λαντζέρη που παίρνει λίγα χρήματα από τη δουλειά του και δεν θέλει περισσότερα, κρύβεται μία μεγάλη και δύσκολη προσωπική ιστορία.

Η πρώτη εμπλοκή του Ράμσεϊ με το νόμο γίνεται στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν νεαρός τότε συνελήφθη αρκετές φορές και έκανε δύο φορές φυλακή επί ένα έτος για χρήση ναρκωτικών, διάρρηξη και κλεπταποδοχή.

Στη συνέχεια προσπάθησε να «νοικοκυρευτεί» και παντρεύτηκε την Ροσέλ, η οποία είχε ήδη ένα γιο από προηγούμενη σχέση. Μαζί της, απέκτησε μία κόρη που είναι σήμερα 15 ετών. Νωρίς-νωρίς ωστόσο στο γάμο τους, το Φεβρουάριο του 1997, ο 28χρονος τότε Ράμσι κατηγορήθηκε και στη συνέχεια καταδικάστηκε για βιαιοπραγία κατά της συζύγου του από δικαστήριο του Κλίβελαντ.

Μάλιστα, ενώ ακόμη δεν είχε τελεσιδικήσει η υπόθεση, συνελήφθη και πάλι για την ίδια αιτία, παράλληλα με το γεγονός ότι υπήρχε ένταλμα εναντίον του για μη προσέλευση στην εκδίκαση. Δεδομένου ότι ήταν ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την απόφαση, κατέληξε ξανά στη φυλακή.

Η Δικαιοσύνη τον καταδίκασε και για την δεύτερη περίπτωση βιαιοπραγίας κατά της συζύγου του και συνολικά η ποινή για τα δύο συμβάντα ήταν έξι μήνες φυλακή και πενταετής φυλάκιση με αναστολή, υπό τον όρο να παρακολουθήσει συμβουλευτικά μαθήματα κατά της οικιακής βίας.

Ο Ράμσεϊ δεν τήρησε τους όρους μετά την αποφυλάκισή του και τον Απρίλιο του 1999 εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης, το οποίο δεν είναι σαφές εάν εκτελέστηκε τελικά.

Τον Ιανουάριο του 2003 ωστόσο ξυλοκόπησε και πάλι τη σύζυγο -που σημειωτέον παρέμενε μαζί του- και αυτή τη φορά συνελήφθη για «οικιακή βία με πρότερη καταδίκη».

Ο ύψους 1,88 μ. και βάρους 115 κιλών Ράμσεϊ μπήκε στο σπίτι και χτύπησε την Ροσέλ, με αποτέλεσμα όταν ήρθε η αστυνομία να την βρει σε κατάσταση σοκ, να αιμορραγεί με τραύμα στο πρόσωπο.

Στα δύο τηλέφωνα που έκανε το θύμα στην Αμεση Δράση ανέφερε ότι «ο σύζυγός μου προσπαθεί να με σκοτώσει», ενώ στο βάθος ακούγεται μία αντρική φωνή να φωνάζει «θα σε σκοτώσω». Στην ανάκριση ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είδε έναν άλλο άντρα να βγαίνει από το σπίτι.

Μετά από τα παραπάνω το ζευγάρι διαλύθηκε και η Ροσέλ πήρε διαζύγιο και ανέλαβε πλήρως την κόρη τους και τον γιο της από την προηγούμενη σχέση της, ενώ ο Ράμσι «έφαγε» ακόμη οκτώ μήνες φυλακή για την τρίτη επίθεση, ενώ τέθηκε υπό συνεχή έλεγχο από τις Αρχές μετά την έκτιση της ποινής.

Μετά την αποφυλάκισή του, λόγω της αδυναμίας του να καταβάλει ακόμη και την ελάχιστη διατροφή για την κόρη του (είχε οριστεί στα 51 δολάρια το μήνα), έχασε ακόμη και το δίπλωμα οδήγησής του.
Παρά ταύτα, όπως η ίδια η Ροσέλ είπε σε δημοσιογράφους, τελικά της ζήτησε συγγνώμη για όσα έγιναν και σήμερα οι σχέσεις μεταξύ τους «είναι εντάξει». Δεν ισχύει το ίδιο για την κόρη του, η οποία κάποια στιγμή πήρε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες του γάμου και έκοψε με ψαλίδι προσεκτικά και αφαίρεσε τον πατέρα της.

Μόλις δύο φωτογραφίες «γλίτωσαν» και μετά τα πρόσφατα συμβάτα η Ροσέλ τις «σήκωσε» στο Facebook, σημειώνοντας από κάτω ότι «Για το καλό της κόρης μου έδειξα ότι δεν ήταν πάντα κακός! Ο νέαρός Τσαρλς Ράμσεϊ»…