Το ΔHKO καταδικάζει τις προκλητικές και αλαζονικές δηλώσεις Ερντογάν

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει τις προκλητικές και αλαζονικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της χτεσινής παράνομης επίσκεψης του στα κατεχόμενα.

Δυστυχώς, με ένα ρεσιτάλ αλαζονικής και προκλητικής συμπεριφοράς, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις απαράδεκτες θέσεις και επιδιώξεις των Τούρκων και με ύφος σουλτάνου:

Αναφέρθηκε σε λύση δύο ιδρυτικών κρατών και σε δημιουργία νέας κατάστασης πραγμάτων.

Εξίσωσε την Ελλάδα με την κατοχική Τουρκία.

Προανήγγειλε τη συνέχιση των παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ από το Μπαρμπάρος – το οποίο σημειωτέον συνεχίζει να αρμενίζει ανοικτά της Κύπρου – και επανέλαβε την παράλογη τουρκική θέση για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου και

Επεχείρησε να γελοιοποιήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και κατ’ επέκταση την Κυπριακή Δημοκρατία, δηλώνοντας, με απαξιωτικό ύφος, άγνοια για την πρόσφατη επιστολή που του απέστειλε.

Η στάση του κ. Ερντογάν, διαψεύδει για πολλοστή φορά –δυστυχώς- όσους έτρεφαν ή εξακολουθούν να τρέφουν ψευδαισθήσεις για τις πραγματικές προθέσεις του για χρόνια Πρωθυπουργού και νεοεκλεγέντα Προέδρου της Τουρκίας.

Επιπρόσθετα, επίσης για πολλοστή φορά, η τουρκική στάση επιβεβαιώνει πως η πολιτική του “καλού παιδιού” και η στρατηγική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αποτύχει, καθώς, όχι μόνο δεν κατευνάζει την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά, επιπρόσθετα, εγκλωβίζει την πλευρά μας σε ένα παρατεταμένο αδιέξοδο, το οποίο επιτρέπει στην τουρκική πλευρά να αλωνίζει διεθνώς και να εργάζεται για αναβάθμιση και αναγνώριση του ψευδοκράτους και για υπόσκαψη και υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει την επιτακτική ανάγκη για συλλογική χάραξη νέας στρατηγικής, έτσι ώστε:

να απεγκλωβιστούμε από τη Συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου και το έγγραφο Ντάουνερ,

να αξιοποιήσουμε ουσιαστικά την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

να αξιοποιήσουμε ουσιαστικά τον αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, ενόψει των κοιτασμάτων ΦΑ,
να αξιοποιήσουμε ουσιαστικά τον σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας σε μία περιοχή, όπου εξελίσσονται πρωτοφανείς και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις σε πολλά μέτωπα.