Το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, πρέπει να υποβάλει παραίτηση

Ετοιμάστηκε το περιβόητο γλωσσάρι από τον ΟΑΣΕ αλλά το επικρότησε η πλειοψηφία της Ένωσης Συντακτών και ο πρόεδρος της, Γιώργος Φράγκος.

Η διαφωνία του δημοσιογράφου μέλους του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών για το γλωσσάρι και οι αποκαλύψεις του,  ότι στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Ε.Σ. καταγράφεται ότι η προετοιμασία του γλωσσαρίου έγινε με την εύνοια του ΔΣ, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί μεγαλύτερη κατακραυγή κατά της Ένωσης Συντακτών.

Σε δηλώσεις του, ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Ανδρέας Καννάουρος κατηγόρησε το εν λόγω γλωσσάριο.  Τόνισε ότι πρόκειται για μιαν απόλυτα λανθασμένη επιλήψιμη, επιζήμια και αντιδημοσιογραφική ενέργεια. Παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των δημοσιογράφων.

Η Ένωση Συντακτών, υποτίθεται ότι είναι ο θεματοφύλακας της ελευθερίας του λόγου και πρώτιστό τους καθήκον είναι  η προάσπιση της ελευθερίας έκφρασης των δημοσιογράφων και όχι η επιβολή “γλωσσαρίου”.

Για αυτό το λόγο  η επιτροπή όφειλε να υποβάλει τη παράιτησή της.

Ήδη χθες παραιτήθηκαν μέλη  της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν από το επίμαχο «γλωσσάρι», του οποίου μία από τους συγγραφείς ήταν η γενική γραμματέας της οργάνωσης, Μαρία Σιακαλλή.