Το δς του ΡΙΚ συζητά την έκθεση της Pwc

Το διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ, άρχισε σήμερα τη συζήτηση, επί της έκθεσης της PWC, που αφορά την αναδιάρθρωση, την οικονομική βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό του ΡΙΚ και η οποία έγινε για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ανακοίνωση  αναφέρει πως τα ευρήματα της έκθεσης θα αποτελέσουν αντικείμενο διαδοχικών συνεδριάσεων του ΔΣ, ούτως ώστε να προσδιοριστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, ενώ το ΔΣ διαβεβαιώνει πως θα επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προσωπικού.

Ακολούθως, θα διεξαχθεί ένας δομημένος διάλογος με τις συντεχνίες του ιδρύματος, τη Βουλή και την κυβέρνηση με στόχο τη διαμόρφωση ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του ιδρύματος.

Το ΔΣ σημειώνει ότι ήδη καταβάλλεται από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του ΡΙΚ σοβαρή προσπάθεια μείωσης και εξορθολογισμού των δαπανών, ενώ υπογραμμίζει ότι από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του εργάζεται με βασικό στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, έτσι ώστε να δικαιώνει την αποστολή της.