Το Διοικητικό Δικαστήριο δικαιώνει τον Δήμο Πάφου για υπόθεση καφετερίας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Πάφου, το Διοικητικό Δικαστήριο με απόφασή του ημερ. 29.4.2020, απέρριψε την προσφυγή του Μ.Α., ο οποίος διατηρούσε την καφετέρια VIENNA στη Λεωφ. Ποσειδώνος και δικαιώνει την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Υπουργού Εσωτερικών και κατ’ επέκταση τον Δήμο Πάφου, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τον επιχειρηματία στην καταβολή των δικαστικών εξόδων ύψους 1.300 ευρώ.

Με την απόφασή του, το Διοικητικό Δικαστήριο δικαιώνει τον Δήμο Πάφου ο οποίος είχε αποφασίσει στις 30.7.2012 τη μη παραχώρηση άδειας στον συγκεκριμένο επιχειρηματία για κατασκευή σκιαδίου με μεταλλικές κατασκευές, την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και άλλων κατασκευών διαμόρφωσης της επιχείρησή του, σε δημόσιο χώρο πάνω στην εξέδρα των δημοτικών αποχωρητηρίων του παραλιακού μετώπου και εντός της Ζώνης Προστασίας της Παραλίας.

Για την απόφαση αυτή του Δήμου Πάφου, ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε Ιεραρχική Προσφυγή, η οποία όμως απορρίφθηκε. Κατόπιν τούτου, ο επιχειρηματίας έκανε νέα Προσφυγή εναντίον της Δημοκρατίας, μέσω του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία επίσης απορρίφθηκε στις 29 Απριλίου, μετά από πέντε χρόνια εκδίκασης της υπόθεσης, δικαιώνοντας έτσι και τον Δήμο Πάφου.