Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου αποδέχθηκε την πρόταση για μεταστέγαση των γραφείων στη Λεμεσό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου αποδέχθηκε την πρόταση για μεταστέγαση των γραφείων στη Λεμεσό

Το θέμα μεταστέγασης των Γραφείων του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό είναι κάτι το οποίο απασχολεί τον Δήμο μας από το 2018. Δυστυχώς, η κατάσταση του υφιστάμενου ενοικιαζομένου κτιρίου δεν επιτρέπει την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εργασιών του Δήμου μας. Το παρόν κτίριο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του προσωπικού, του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ούτε των Δημοτών της Αμμοχώστου.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ανέκαθεν όπως τα γραφεία του Δήμου παραμείνουν στον πυρήνα του προσφυγικού κόσμου του Δήμου μας στη Λεμεσό. Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, συναντήσεις με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς αυτή είναι και η τετάρτη προσπάθεια για Μεταστέγαση του Δήμου σε κτίριο που παρέχει το κράτος.

Είναι το ελάχιστο που οφείλει να διευθετήσει το κράτος μετά από 47 χρόνια προσφυγιάς με τους δημότες του να βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου.

Το συγκεκριμένο κτίριο στα Κάτω Πολεμίδια  προτάθηκε στο Δήμο μας τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2020, υπουργεία με τα οποία είχαμε συνεχή επαφή για την διευθέτηση του ζητήματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου αποφάσισε ότι θα αποδεχθεί την συγκεκριμένη πρόταση με την προϋπόθεση ότι δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε άλλο σώμα ή φορέα το διεκδικεί.

Το αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά καθότι μεγάλη μάζα του προσφυγικού κόσμου της Αμμοχώστου κατοικεί στα Κάτω Πολεμίδια κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε κοντά στον προσφυγικό κόσμο. Επιθυμία όλων μας, είναι η αγαστή συνεργασία και η ομαλή συνύπαρξή τόσο με τον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών όσο και με τους δημότες του.

Oμοφώνα θεωρούμε τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις και εκδηλώσεις περί του αντιθέτου ως άδικες.

« Το καλλιμάρμαρο Μέγαρο του Δήμου μας στην Αμμόχωστο μας περιμένει. Η μόνη μας ελπίδα είναι η επιστροφή, διότι φαίνεται ότι η προσφυγιά είναι πάντα προσφυγιά.»

Αυτή θα είναι και η μοναδική ανακοίνωση που θα εκδώσει ο Δήμος μας για το εν λόγω θέμα.