Το Δημοκρατικό κενό της ΕΕ και η … πειθαρχημένη Ευρωζώνη

  • Η ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των δεδομένων κομμάτων

Του Χρύση Μιχαηλίδη

Ο πολιτικός ( κομματικός) μικρόκοσμος, αποτελεί την ουσία της αποπλάνησης του λαού από το πραγματικό πρόβλημα που εκφράζει σήμερα ηυπάρχουσα Ε.Ε. και τα κράτη μέλητης, για όλους όσους είχαν κάποιες ελπίδες στο πολιτικό αυτό κατασκεύασμα.

Η Ελλάδα καίγεται, ή Ε.Ε. αναμορφώνεται προς άγνωστη κετεύθυνση, ( χωρίς τη συμμετοχή των λαών της Ε.Ε.) ο κόσμος οπισθοδρομεί ( βλέπε κινέζικο χρηματιστήριο και η συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική σύγκρουση Ρωσίας – ΗΠΑ ) και τα δωσίλογα μέσα μαζικής αποπλάνησης, άρχισαν το δούλεμα του λαού,αναμασώντας τοπιθανό κυβερνητικό ανασχηματισμό, μετά την φυγή μερικών υπουργών του Τσίπρα. Δηλαδή το ίδιο παιγνίδι όπως και χθες και προχθές.

Το ερώτημα που προσπαθούν τώρα να βάλουν στο μυαλό όλων μας είναι ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός και όχι το γεγονός ότι η Ελλάδα έσπασε ξανά τα μούτρα της, στο Γερμανικό τοίχο και οι λόγοι που φτάσαμε πάλι στο ίδιο παρονομαστή, εξευτελίζοντας το αποτέλεσμα του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μαζί του, και κάθε διάθεση του λαού για εμπλοκή στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν.

Θα ξεκινήσω από τους συνεχιζόμενους υλαγμούς των ανεγκέφαλων , που ακόμα συνεχίζουν να μιλούν για την μη αναγκαιότητα του Δημοψηφίσματος , μετά από 40 χρόνια κρατικού – κομματικού κρατικού συγκεντρωτισμού. Και μόνο το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του Ελληνικού Δημοψηφίσματος θάφτηκε …πριν ο αλέκτωρ φωνήσει… αποδεικνύει ότι τα Ευρωπαϊκά τραπεζικά μονοπώλια έχουν ανησυχήσει, επιδεικνύοντας την δύναμη που διαθέτουν, να αφαιρέσουν και το τελευταίο θεσμοποιημένο μέσω εμπλοκής του Πολίτη στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν.

Είναι πλέον φανερό ότι η απόφαση να φύγει η Ελλάδα και η Κύπρος,( άμεσα ή έμμεσα) από το παιγνίδι της Ευρωζώνης, από τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο Σόϊμπλε, έχει παρθεί προ πολλού ( τουλάχιστον το 2010 με την επιλογή των τοξικών δανείων και της λιτότητας) . Από τότε τουλάχιστον που τα τραπεζικά μονοπώλια αποφάσισαν να δέσουν την Ελλάδα μέσα σε μη βιώσιμα δάνεια και να εξαρτίσουν την Κύπρο από ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Απλά σήμερα απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπο τους δηλαδή:

• Ένα μη λειτουργίσημο,συγκεντρωτικό κράτος δυτικού τύπου (λόγο δομών και νοοτροπίας και με χειραγωγημένους πολιτικούς) .
• Ένα κράτος με ένα μη βιώσιμο χρέος. Ότι έκαναν εδώ και χρόνια οι πολυεθνικές στα συγκεντρωτικά κράτη της Αφρικής για να τα ελέγχουν , ελέγχοντας ουσιαστικά του πολιτικούς τους.
• Την «ανυπαρξία» εναλλακτικών επιλογών στη διεθνή σκακιέρα ( η Ρωσική επιλογή ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση της.)
• Είμαστε έτοιμοι να υποθηκεύσομε το Φυσικό μας Αέριο στη Ελλάδα πριν ακόμα το εξαγάγουν και στη Κύπρο τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να εισπράξομε.

Μέσα σε αυτά τα δεδομένα κάθε κίνηση προς την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και κατ ‘ επέκταση την Εθνική Ανεξαρτησία των λαών της Ε.Ε. είναι επικίνδυνη και «εχθρική» για τη Νέα Τάξη πραγμάτων στη Ε.Ε. και την παγκοσμιοποιημένη πλέον εξουσία των μονοπωλίων.

Η επερχόμενη TTIP, δηλαδή, η συμφωνία οικονομικής ένωσης μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένων Πολιτειών, θα καθορίσει τον νικητή στη σύγκρουση μεταξύ Γερμανικών και Αμερικανικών συμφερόντων. Και το τι γίνεται σήμερα στη Γηραιά Ήπειρο, αποτελούν μυστικές κινήσεις του μεγάλου παιγνιδιού που παίζεται μακριά από τους πολίτες σε γραφεία και μυστικές συναντήσεις. Μια …πειθαρχημένη Ευρωζώνη ..όπως την επιθυμούν οι Γερμανοί και γενικότερα ένας πειθαρχημένος κόσμος χωρίς Δημοκρατία, αποτελεί βασική προϋπόθεση του προσχεδιασμένου αυριανού κόσμου των παιδιών και των εγγονιών μας.

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο ρόλος των διανοουμένων και των λογίων ( αν υπάρχουν ) σε αυτό το παιγνίδι της εξαγοράς συνειδήσεων και ψυχών εις βάρος βασικών παναθρωπίνων αξιών και του ζητούμενου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού εν γένει.

ΣΗΜ: Βλέπε , Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γερμανού οικονομολόγου, DirkMüller, (Mr. Dax), με τον τίτλο, “Showdown”