Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ αναφορικά με τη ψήφιση του νομσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις δήλωσε τα εξής:

Με τις τροπολογίες του κόμματος διασφαλίστηκαν συνεχής κοινοβουλευτικός έλεγχος, τα εργασιακά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ο διάλογος με τους εργαζόμενους και τα θέματα εθνικής ασφάλειας

Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει το γεγονός ότι ενσωματώθηκαν και υιοθετήθηκαν οι περισσότερες και σημαντικότερες τροπολογίες του Δημοκρατικού Κόμματος στο νόμο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Τροπολογίες, που κάθε άλλο παρά διακοσμητικές είναι, καθώς διασφαλίζουν:

1) τον αναβαθμισμένο ρόλο και λόγο της Βουλής στην όλη διαδικασία.

2) ότι καμία εκποίηση δεν μπορεί να υλοποιηθεί, εάν δεν προηγηθεί η έγκριση του Νομοθετικού Σώματος.

3) τη θεσμοθέτηση του διαλόγου με τους εργαζόμενους μέσω της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

4) διασφαλίζουν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, ακόμα κι’ όταν καταργούνται θέσεις σε Ημικρατικούς Οργανισμούς

5) ρυθμίζονται και καθορίζονται οι υποχρεώσεις των Ημικρατικών Οργανισμών και δεν θα περιοριστεί η διαδικασία μόνο στην πώληση περιουσιακών στοιχείων.

6) διασφαλίζονται τα θέματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία αναφύονται μέσα από τη λειτουργία των Οργανισμών.
Με την σημερινή διαδικασία, η χώρα αποφεύγει τον κίνδυνο νέων περιπετειών, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι μόνο η αρχή και όχι το τέλος της διαδικασίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, θα συνεχίσει να λειτουργεί σοβαρά και υπεύθυνα, όπως κάνει πάντα στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας. Όσο σοβαρά και υπεύθυνα πολιτεύεται, άλλο τόσο θα συνεχίσει να διεκδικεί εκείνα που θεωρεί σημαντικά και ωφέλημα για το δημόσιο συμφέρον και την Κυπριακή Δημοκρατία.