Το ΔΗΚΟ τιμά την Ημέρα της Δημοκρατικής Αντίστασης

Η 7η Δεκεμβρίου, επέτειος της επιστροφής του Εθνάρχη Μακαρίου στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την Τουρκική Εισβολή, αποτελεί ορόσημο στην Κυπριακή ιστορία και έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Δημοκρατικής Αντίστασης.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα τιμούμε την ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αντιστάθηκαν στον προδοτικό πραξικόπημα και όσους έπεσαν ηρωικά, προασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, τη Νομιμότητα, την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αντλούμε και μεταλαμπαδεύουμε τα διδάγματα που μέχρι σήμερα χρειάζεται ο κυπριακός ελληνισμός με ισχυρότερο μήνυμα ότι: η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η ασπίδα θωράκισης του Κυπριακού Ελληνισμού. Και μόνο με την προάσπιση και διασφάλιση της συνέχισης της, μπορεί να αντιμετωπιστεί η κλιμακούμενη επιθετική συμπεριφορά και οι επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας, εις βάρος της Κύπρου.

Το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή επεδίωκαν κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέχρι σήμερα η Τουρκική πλευρά αυτό επιδιώκει.

Έχουμε χρέος έναντι της υπέρτατης θυσίας των αγωνιστών της Αντίστασης, να συνεχίσουμε διεκδικητικά τον αγώνα για απελευθέρωση μέσα από την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.