Το ΔΗΚΟ τιμά αυτούς που θυσιάστηκαν και αντιστάθηκαν στην προδοσία και υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και τη νομιμότητα

Σαράντα χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα

Τέσσερις δεκαετίες συμπληρώνονται αύριο από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που άνοιξε την κερκόπορτα στον Αττίλα.

Αποφράδα μέρα η 15η Ιουλίου 1974. Αν και σημασιολογικά, η «αποφράς» είναι αυτή που ούτε καν αναφέρεται, εντούτοις ορθώς επικράτησε να μας απασχολούν οι αποφράδες μέρες, γιατί αν και θλιβερή συνήθεια, είναι επωφελέστερη από την ενατένιση των εθνικών επιτυχιών και των καυχημάτων για νικηφόρες περιόδους.

Σαράντα χρόνια από τότε, συνεχίζουμε να καταδικάζουμε ξανά και ξανά τα υποκινούμενα και αδιαχώρητα φοβερά εγκλήματα του πραξικοπήματος, της προδοσίας και της αφροσύνης, που η χούντα και οι εδώ παραφυάδες της, αποτόλμησαν εναντίον της Κύπρου και του νόμιμου προέδρου της Εθνάρχη Μακαρίου. Συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τη βάρβαρη τουρκική εισβολή που ακολούθησε με την αρπαγή και την κατοχή της μισής μας πατρίδας.

Δύο εγκλήματα, που συνδέονταν μεταξύ τους σε σχέση αντίθεσης, συμπλήρωσης και συνέχειας.

Δύο εγκλήματα που δεν ξεχνιούνται, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Τιμούμε αύριο αυτούς που θυσιάστηκαν και αντιστάθηκαν στην προδοσία και υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Η απόδοση τιμής αποτελεί οφειλόμενο χρέος και ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς τους προς την πατρίδα και τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας που γέννησε ο ελληνισμός.