Το ΔΗΚΟ καταδικάζει τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Το ΔΗΚΟ για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

Συμπληρώνονται σήμερα 47 χρόνια από τη θλιβερή μέρα που μια ομάδα επίορκων συνταγματαρχών, υποκινούμενοι από τη CIA, κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Για εφτά ολόκληρα χρόνια, η φασιστική Χούντα των Αθηνών επέβαλλε το σκοταδισμό και τη δικτατορία στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και σημάδευε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας με ανεξιχνίαστες δολοφονίες, εξορίες, φυλακίσεις και βασανιστήρια πολιτών.

Ήταν η Χούντα των Αθηνών, που σε συνεργασία με την ΕΟΚΑ Β’, διενήργησε το προδοτικό πραξικόπημα εναντίον του Εθνάρχη Μακαρίου και άνοιξε τον Ιούλιο του 1974, την Κερκόπορτα της Κύπρου στον Τούρκο κατακτητή.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, που αποτέλεσε την απαρχή της μεγαλύτερης σύγχρονης τραγωδίας που έπληξε την πατρίδα μας.

Ο κόσμος του Δημοκρατικού κόμματος, περήφανος για την αντίσταση στη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β’ και την προσήλωση του στη δημοκρατία και τη νομιμότητα, συνεχίζει τον αγώνα για επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο.