Το ΔΗΚΟ ζητά ικανό και αποτελεσματικό ΔΣ στην Τρ. Κύπρου

Το ζητούμενο από τις διεργασίες για καταρτισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, είναι αυτό να είναι το πιο ικανό και να μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες των καιρών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις στη Λεμεσό, το κόμμα του παρακολουθεί με προσοχή τα όσα διαδραματίζονται για τη σύσταση του νέου ΔΣ της τράπεζας και τονίζει πως “το ζητούμενο από όλες αυτές τις διεργασίες θα πρέπει να είναι η δημιουργία του ικανότερου, κατά το δυνατόν, συμβουλίου ούτως ώστε να μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει τις δυσκολίες των καιρών, αλλά και να δώσει το μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι η Τράπεζα Κύπρου θα είναι ένας ισχυρός χρηματοπιστωτικός οργανισμός, τόσο για το καλό της ίδιας της Τράπεζας αλλά και ευρύτερα, για το καλό της κυπριακής οικονομίας”.

Υπέδειξε, παράλληλα, πως στο νέο ΔΣ θα πρέπει να εκπροσωπούνται τόσο οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου αλλά και οι καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, “όπου όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα”.

Ο κ. Βότσης χαιρέτισε επίσης την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, μέσα από τον τρόπο κατανομής των 10 επιπρόσθετων εκατομμυρίων ευρώ που θα εισπραχθούν από τις αλλαγές στο φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

“Η απόφαση ότι δεν θα έχουν καμία φορολογία οι πρώτες 5 χιλιάδες ευρώ, με τιμές του ‘80 περιουσίες, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως επίσης προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η κατάργηση της ελάχιστης επιβολής τέλους 75 ευρώ προς οποιαδήποτε κατοικία”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ και πρόσθεσε πως το ΔΗΚΟ θα στηρίζει πλήρως αποφάσεις που στηρίζουν τις ασθενέστερες τάξεις του λαού.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της ΑΤΗΚ, ο Άγγελος Βότσης κάλεσε για «ακόμη μια φορά, τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Αρχής να παραιτηθούν και να “παραδειγματιστούν από τα δυο πρώην μέλη του ΔΣ, που εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους”.

“Θεωρούμε ότι και ο Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ θα πρέπει από μόνοι τους να επιλέξουν την οδό της παραίτησης, ώστε οι διεργασίες να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα αποτελέσματα σύντομα να λάμψουν για τον οποιονδήποτε εμπλέκεται σε αυτή την κατάσταση”, συμπλήρωσε.