Το γλωσσάρι, παραβιάζει το καταστατικό της ΕΣΚ ανέφερε μέλος του ΔΣ

Το  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Γιώργος Θεοδούλου, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρά το ότι δηλώνεται επίσημα, με την εύνοια της Ενωσης Συντακτών Κύπρου δημιουργήθηκε το γλωσσάρι.

Η ΕΣΚ ειναι  θεματοφύλακας της ελευθερίας του λόγου,  είπε και προέβη στην εκτίμηση ότι ,με την εύνοια της στη δημιουργία του γλωσσαρίου παραβιάζεται το καταστατικό της οργάνωσης.

Ο Γιώργος Θεοδούλου, προέβη επίσης σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ και ανέφερε ότι “ήμουν σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στην δημιουργία του γλωσσαρίου γι αυτό θα δείτε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΕΣΚ είναι ο επιλεγμένος ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΑΣΕ”.

Οσον για την ουσία του γλωσσαρίου, σημειώνει, “οι φόβοι και ανησυχίες μας όσοι αντιδράσαμε τελικά επιβεβαιώθηκαν διότι υπάρχουν όροι που παραχαράζουν την ιστορία, το συναίσθημα και τα όσα έζησε ο Κυπριακός λαός”.

“Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ στην προσπάθεια που γίνεται να κατηγορηθώ ως μέλος του ΔΣ της ΕΣΚ, το οποίο παραβιάζει την απόφαση του ΔΣ που ήταν οκτώ ψήφοι υπέρ το να προχωρήσουν προς το γλωσσάρι και ένας εναντίον. Θα πω ότι το ανώτερο όργανο της ΕΣΚ είναι η Γενική Συνέλευση και το ανώτατο όργανο το Καταστατικό”, προσθέτει.

Το Καταστατικό, συνεχίζει ο κ. Θεοδούλου, ορίζει σε βασικό του άρθρο ότι το ΔΣ έχει ως βασικό σκοπό μεταξύ άλλων την υπεράσπιση της ελευθερίας έκφρασης. Επομένως πιστεύω, αναφέρει, ότι το ΔΣ της ΕΣΚ παραβιάζει αυτό το άρθρο και έτσι έχω το δικαίωμα να διαφωνήσω και να προβάλω την άποψη μου δημόσια.

Κληθείς να σχολιάσει αν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας της ΕΣΚ, αναφέρει ότι “μόνο ακολουθώντας το Καταστατικό μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο. Το να υπογράφουν 170 δημοσιογράφοι, οι οποίοι κάποιοι από αυτούς δεν είναι μέλη της ΕΣΚ ή κάποιοι μέλη αλλά δεν έχουν τις συνδρομές τους πληρωμένες δημιουργεί πρόβλημα. Ομως υπάρχουν τρόποι για να οδηγηθούμε σε αυτή την εξέλιξη”.

Η αλήθεια όμως είναι, αναφέρει, ότι εμένα προσωπικά τουλάχιστον δεν είναι σκοπός μου αυτός. “Εκλέγηκε ένα ΔΣ με δημοκρατικό τρόπο, ένας Πρόεδρος και θα πρέπει να τελειώσει την θητεία του στα τρία χρόνια. Αν παραβιάζει σοβαρά το Καταστατικό και κρίνουν αρκετοί συνάδελφοι ότι αυτή η ηγεσία δεν τους κάνει, δική τους υπόθεση να ασχοληθούν. Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτό διότι τώρα αυτό που με αφορά είναι η προσβολή της δημοσιογραφικής μας ιδιότητας και η καταστρατήγηση της ελευθερίας έκφρασης”, συμπληρώνει.