Ο (εκ)βιασμός της Κύπρου και οι αυτουργοί

Το παρασκήνιο του ωμού εκβιασμού σε βάρος της Κύπρου που ξεδιπλώθηκε κατά τη διάρκεια της 12ωρης συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες και οδήγησε στην απόφαση «φιάσκο» σε βάρος του κυπριακού λαού, έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από διεθνή και ελληνικά πρακτορεία.

Η Κύπρος δέχτηκε ωμό εκβιασμό από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, συνεπικουρούμενος από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μετέδωσαν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για να καλύψουν τη σύνοδο.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν άργησε να βάλλει το  πιστόλι στον κρόταφο της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας πως η Κύπρος δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο και ότι η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από ενδεχόμενη χρεοκοπία της.

Στο πλευρό του κ. Σόιμπλε τάχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και όπως μεταδόθηκε σχεδόν καμία χώρα δεν στήριξε την Κύπρο, εκτός της Ελλάδας.

Άλλωστε, ο τίτλος «η νέα προδοσία της Κύπρου» που  υιοθέτησαν η Laimitomos. com και άλλα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για να καταδείξουν το δραματικό κλίμα και τα όσα διημείφθησαν στη σύνοδο στις Βρυξέλλες, τα λέει όλα…

Βάσω Κυριακάκη