Το αόρατο κράνος για τους ποδηλάτες

Δυο designers από την Σουηδία εφηύραν έναν πρωτοποριακό αερόσακο αυχένα που προστατεύει τους ποδηλάτες σε περίπτωση σύγκρουσης και χωρίς να …καταστρέφει την κόμμωση όπως το συνηθισμένο κράνος!

Πρόκειται για ένα κολάρο με αισθητήρες κίνησης και ενσωματωμένο προστατευτικό μαξιλαράκι, το οποίο φουσκώνει σε 0.1 δευτερόλεπτα και προστατεύει το κεφάλι σε περίπτωση σύγκρουσης σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

To “Hovding”, το κολλάρο-αερόσακος όπως λένε οι δημιουργοί του γλιτώνει τον ποδηλάτη και από τα πατικωμένα μαλλιά που δημιουργεί το κράνος.

Μόλις οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ασυνήθιστη κίνηση του σώματος, δευτερόλεπτα πριν συμβεί το ατύχημα, ένας αερόσακος σε σχήμα κράνους φουσκώνει γύρω από το κεφάλι Οι δύο γυναίκες που σχεδίασαν τον αερόσακο για ποδηλάτες  μετά από έρευνα και προσπάθειες έξι χρόνων Anna Haupt and Terese Alstin δήλωσαν πως οι ποδηλάτες ήθελαν ένα αόρατο κράνος που θα προστατεύει το κεφάλι διατηρώντας μια αίσθηση ελευθερίας και χωρίς να σου καταστρέφει τα μαλλιά»

Το αόρατο κράνος προς το παρόν κοστίζει 370 στερλίνες και δίνεται μόνο κατά παραγγελία, αλλά η τιμή του αναμένεται να ελαττωθεί αν γίνει μαζική παραγωγή.