Το απόγευμα συνάντηση Αναστασιάδη – Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη

Το θέμα που έχει προκύψει με τα δημοσιεύματα για έναρξη απευθείας πτήσεων από Ρωσικά αεροδρόμια προς το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η συνάντηση, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Πάντως η Ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία διέψευσε χθες τις σχετικές πληροφορίες, ενώ κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι όσα αναφέρει το δημοσίευμα είναι εκτός πραγματικότητας.

Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ μετέδωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ομιλία του ενώπιον της γενικής συνέλευσης, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, από τον οποίο θα ζητήσει να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του για διορισμό ειδικού απεσταλμένου, που θα προετοιμάσει το έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Μετέδωσε επίσης ότι, δεδομένης της άρνησης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, θεωρούνται ανέφικτες οποιεσδήποτε προσπάθειες, για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΡΙΚ