Το απόγευμα εκλέγεται ο νέος Πρόεδρος της Βουλής

Το απόγευμα  θα γίνει η ορκωμοσία των 56 νέων Βουλευτών που εξελέγησαν στις 22 Μαϊου, και ακολούθως η ολομέλεια θα εκλέξει το νέο Πρόεδρό της.

Η συνεδρίαση είναι καθορισμένη για τις τέσσερις το απόγευμα και νωρίτερα θα συνέλθουν οι αρχηγοί των κομμάτων σε νέα σύσκεψη για να καθορίσουν τη σειρά με την οποία θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες.

Χθες έγινε άτυπη σύσκεψη των κομμάτων και αποφασίστηκε ότι θα γίνουν τρεις γύροι ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο απαιτείται η συγκέντρωση 29 ψήφων για εκλογή Προέδρου, στο δεύτερο γύρο 22 και στον τρίτο απλή πλειοψηφία.

Μέχρι στιγμής θεωρούνται σίγουρες οι υποψηφιότητες του `Αντρου Κυπριανού και του Μαρίνου Σιζόπουλου. Ο κ. Σιζόπουλος στηρίζεται και από τη Συμμαχία Πολιτών, η Σύγκλητος της οποίας συνήλθε χθες και αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητά του.

Οι Οικολόγοι, που επίσης συνήλθαν χθες βράδυ, αποφάσισαν ότι εμμένουν στην υποψηφιότητα του Γιώργου Περδίκη.

Τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου θα συνέλθουν εντός της ημέρας και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις που ίσως διαφοροποιήσουν κάπως τα δεδομένα. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχει και το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Στο ΔΗΣΥ συνέρχεται το μεσημέρι το Πολιτικό Γραφείο για λήψη τελικής απόφασης. Προχθές το ΠΓ αποφάσισε να προκρίνει την υποψηφιότητα του Προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στο ΕΛΑΜ δεν ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής πώς θα κινηθούν οι δύο Βουλευτές του. Αναμένετο χθες συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων για λήψη απόφασης.