Το ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να ”κλέψει” την ισοπαλία (photos)

Κέρδισε το χειροκρότημα όλων, παρά την ήττα 1-0 από την Μπαρτσελόνα. Θα μπορούσαν να είχαν ”κλέψει” την ισοπαλία οι πρωταθλητές μας 2  σε δύο φάσεις. Πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και στο τέλος θα μπορούσαν να φτάσουν στο 1-1 αν ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα δεν σταματούσε σωτήρια το δυνατό σουτ του Μαντούκα. Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να είχε «κλέψει» την ισοπαλία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Τερ Στέγκεν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Τζεμπούρ.

Το ΑΠΟΕΛ μετά την επιτυχία του να προκριθεί για τρίτη φορά σε φάση ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης, ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από την Μπαρτσελόνα στην παρουσία 63 χιλιάδων θεατών.

Στο 28′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέσι ο προωθημένος Πικέ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0) και αυτό το γκολ διαμόρφωσε τελικά και το αποτέλεσμα.

Το ΑΠΟΕΛ σε αυτό το διάστημα στάθηκε πολύ καλά και θα μπορούσε να αποφύγει το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης με αποκορύφωμα τη μεγάλη απόκρουση του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα στο τελευταίο λεπτό.

3Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη σε λίγες περιπτώσεις επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Πάρντο και με τη συνολική τους παρουσία άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις σε αυτή τη δύσκολη πρεμιέρα.

Το ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε με τους Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδη, Αμορίν, Καρλάο, Βινίσιους, Μοράις, Γκόμες (58′ Μαντούκα), Ντε Βινσέντι (80′ Χαραλαμπίδης), Σιέρινταν (75′ Τζιμπούρ), Αλωνεύτη.

Σήμερα για τον έκτο όμιλο έγινε επίσης η αναμέτρηση Άγιαξ – Παρί ΣΖ που τέλειωσε στο ισόπαλο 1-1.1

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γερμανός Deniz Aytekin (διεθνής από το 2010) με βοηθούς διαιτητές τους συμπατριώτες του Guido Kleve (διεθνής από το 2011) και Markus Haecker (διεθνής από το 2010).

Επιπρόσθετοι διαιτητές ήταν οι Christian Dingert (διεθνής από το 2013) και Robert Hartmann. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Stefan Lupp.

Η συνέχεια (30/9): ΑΠΟΕΛ – Άγιαξ, Παρί ΣΖ – Μπαρτσελόνα