Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο οδεύει στη Βουλή

Όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αντίστροφα φαίνεται να μετρά ο χρόνος για την κατάθεση στη Βουλή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

«Όλα είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μαξίμου, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι τελικά συμφωνήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο.

Τη στήριξή της εξέφρασε και η ΔΙΣ σημειώνοντας μάλιστα ότι η Εκκλησία σέβεται τη διαφορετικότητα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.

Αναμένει, μάλιστα, την υλοποίηση της πρόσφατης διαβεβαίωσης του υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, ο υπουργός Χ.Αθανασίου φέρνει το νομοσχέδιο με ρητή διάταξη που προβλέπει ως αδίκημα την κακόβουλη άρνηση ή τον ευτελισμό των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει το Κοινοβούλιο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, απαντώντας στους «γαλάζιους» βουλευτές, συμπεριλαμβάνονται το Ολοκαύτωμα και οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες αποφάσεις.

Κύκλοι του υπουργού που επικαλείται η ίδια εφημερίδα τονίζουν ότι ο κ. Αθανασίου είναι ανοικτός στον διάλογο μέχρι την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου.