Το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου προς 55 εκατομμύρια δολάρια! (Photos)

Για τους φανατικούς συλλέκτες, το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί το «απόλυτο» και είναι έτοιμοι να πληρώσουν ιλιγγιώδες ποσό για να το αποκτήσουν.

Για την ακρίβεια, μια μπλε Ferrari 250 GTO του 1962 πωλείται στην τιμή των 55 εκατομμυρίων δολαρίων, σπάζοντας το ρεκόρ του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο. Ρεκόρ που κατείχε από το 2013 μια άλλη -κόκκινη, αυτή φορά- 250 GTO, η οποία είχε πουληθεί για 38,1 εκατομμύρια δολάρια.

Η διαφορά στην τιμή οφείλεται στο ότι η μπλε GTO είναι… σπανιότερη από την ούτως ή άλλως σπάνια κόκκινη αδελφή της. Βλέπετε, ο «Commendatore» Έντζο Φεράρι είχε κατασκευάσει μόνο 39 τέτοια αυτοκίνητα. Μάλιστα, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες, η «Scuderia» είπε… ψέματα, ότι κατασκεύασε συνολικά 100, κάνοντας λαθροχειρίες με τους αριθμούς πλαισίου.

Για να γίνει κατανοητό γιατί κάποιος είναι πρόθυμος να πληρώσει 55 εκατομμύρια δολάρια για ένα αυτοκίνητο 54 χρόνων, αρκεί να αναφερθεί ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησε, οι υποψήφιο αγοραστές της θα έπρεπε να λάβουν την προσωπική… έγκριση (!) του ίδιου του Έντζο Φεράρι, προτού αποκτήσουν την 250 GTO τους.